Gemakkelijk visum voor Rusland aanvragen

Christel de Wolff 352 2
Reisfotografen opgelet! Heb jij je zinnen gezet op St. Petersburg of Moskou voor je volgende stedentrip? Vergeet dan geen visum voor Rusland aan te vragen!

Als reisfotograaf bezoek je de mooiste plekken ter wereld. Je krijgt verschillende stempels in je paspoort en je hebt af en toe te maken met het aanvragen van een visum. Zo ook in Rusland. Waar je kunt kiezen uit verschillende visums om het land binnen te komen. Gelukkig is een visum aanvragen voor een reis naar Rusland helemaal niet moeilijk.

Gemakkelijk visum Rusland aanvragen

Het visum voor Rusland vraag je aan in drie stappen. Als eerste vul je online een formulier in. Dan stuur je je paspoort op of geef je deze af. Als laatste, wanneer je het visum toegekend hebt gekregen, haal je je paspoort weer op of komt het aangetekend bij je terug. De kosten? 107,50 euro.

Variatie in visum voor Rusland

Afhankelijk van jouw geplande trip kun je verschillende visums voor Rusland aanvragen. Alle varianten zijn aan te vragen met hetzelfde online formulier. Geef allereerst aan of je Rusland voor zakelijke doeleinden of toeristisch bezoekt. Dan kies je vervolgens of je eenmalig, tweemalig of onbeperkt wil binnenkomen in de door jouw gekozen periode van 30 of 90 dagen, 6 of 12 maanden.

Fotograferen in Rusland, een belevenis

Rusland is een bijzonder land en met name in de hoofdstad Moskou waan je je in een totaal andere wereld. Moskou biedt zowel moderne architectuur (zoals in het zakencentrum) als authentieke gebouwen zoals het Kremlin. Het Rode Plein is natuurlijk een aanrader, maar er valt nog veel meer te beleven. Bereid je voor  op een bijzonder fotogenieke ervaring en begin vast met de voorpret wanneer je je visum voor Rusland aanvraagt.  

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel

afbeelding van Zaazi

Nieuw is dit jaar het E-Visum voor Sint Petersburg. Direct on-line aan te vragen en helemaal gratis. Je bent dus je paspoort geen twee weken meer kwijt en geen hoge visumkosten.
Let wel op, dat je de aanvraag correct invult. Een spellingfout in je naam en je komt Sint Peterburg niet binnen.

afbeelding van Christel de Wolff

Goeie tip, Roelof!