Fujifilm X-T30: kleine reus

Christel de Wolff 1331 0
Fujifilm heeft de X-T30 geïntroduceerd. Het cameraatje wordt ook wel het kleinere broertje van de X-T3 genoemd.

De nieuwe Fujifilm X-T30 is een snelle systeemcamera met dezelfde 26,1 megapixel sensor en de krachtige processor van het vlaggenschip, de Fujifilm X-T3. Hij biedt een continue beeldsnelheid van 8 beelden per seconde en 4K-video met 30 beelden per seconde.

Deze compacte lichtgewicht camera levert dankzij zijn snelle autofocus indrukwekkende prestaties bij het volgen van bewegende objecten, terwijl het kantelbare touchscreen het mogelijk maakt om beelden vanuit verschillende hoeken vast te leggen.

Verbeterde videomogelijkheden.

De Fujifilm X-T30 beschikt nu over een geavanceerde 4K/30P video opnamemogelijkheid en is daardoor in staat om opnames te maken in hoge resolutie beeld- en geluid, inclusief de mogelijkheid voor gezicht- en oogdetectie. De X-T30 maakt opnames in 6K (6240x3510 pixels) waardoor de 4K (3810x2160 pixels) beeldkwaliteit uitstekend wordt weergegeven. Er kan ook worden gefilmd in het DCI beeldformaat (17:9) waardoor beelden een meer filmische uitstraling wordt verkregen. De beschikbare filmsimulaties, waaronder ook de filmsimulatie ETERNA, kunnen ook rechtstreeks worden toegepast tijdens het maken van video-opnames. 4K/30P video kan worden opgenomen als 4:2:0 bit naar een SD geheugenkaart. F-Log opnames kunnen worden gemaakt als 4:2:2 10 bit via de beschikbare HDMI uitgang. Dit maakt deze camera zeer geschikt voor onder andere de meer serieuze videograaf en filmmaker.

Prijs en beschikbaarheid Fujifilm X-T30

De Fujifilm X-T30 is in zwart, zilver en in antraciet beschikbaar en gaat € 949,- kosten (body zonder objectief).

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel