Twee nieuwe middenformaat systeemcamera's

Fujifilm lanceert GFX 50R en GFX 100S

Remco Stunnenberg 628 0
Onder het motto ‘The world does not fit into the 35mm format’ lanceerde Fujifilm tijdens de persdag, voorafgaand aan de Photokina in Keulen, twee nieuwe middenformaat systeemcamera's als opvolgers van de Fujifilm GFX 50S, te weten de de GFX50R en de GFX 100S. En daar bleef het niet bij.

Fujifilm richt zich met de nieuwe camera’s op alle vormen van fotografie. Van landschap, tot commercieel en van wildlife naar bruiloft en sport. De Fujifilm GFX 100S is 's wereld eerste spiegelloze camera met maar liefst 100 megapixels.

Objectieven

Los van deze twee nieuwe camera’s verschijnt er ook een aantal nieuwe objectieven waaronder de GF50mm f/3.5. Dit objectief is speciaal ontwikkeld voor de GFX lijn van Fujifilm. Voor de recent geïntroduceerde Fujifilm XT-3 ontwikkelde Fujifilm de XF 8-16mm f/2.8, de XF 16-80mm f/4.0 en de XF 33mm f/1.0 R. Dat laatste extreem lichtsterke objectief is het eerste f/1.0 objectief met autofocus.

Capture One

Verder maakte Fujifilm, onder luidt applaus van de bezoekers in de zaal, bekend dat de nieuwe Fujifilm GFX 50R en de Fujifilm GFX 100S ondersteund worden door Capture One RAW-software. Dit maakt RAW processing, tethered shooting en film simulatie mogelijk.

 

 

Drie abonnementen

Er komen drie abonnementen: Capture One Pro, Capture One Pro Fujifilm en Capture One Express Fujifilm Free. Die laatste is, zoals de naam al doet vermoeden gratis maar biedt ook minder uitgebreide mogelijkheden. De Pro variant kost €180,- per jaar, Capture One Pro Fujifilm €159,- per jaar.

DIGIFOTO Photokina 2018 digitale special

Nu gratis te lezen: kijk hier voor de DIGIFOTO Photokina 2018 digitale special.

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco