's Werelds eerste vierkante analoge Instax camera

Fujifilm kondigt Instax Square SQ6 aan

Christel de Wolff 1375 0
Fuijifilm heeft 's werelds eerste vierkante analoge Instax camera aangekondigd. Vorig jaar bracht de camerafabrikant al de SQ10 uit, een hybride camera die zowel digitale als analoge foto's kan maken. Voor de SQ6 stuurt Fuijifilm weg van de digitale fotografie en focust alleen op het maken van vierkante analoge Instax foto's.

De Fuijifilm SQ6 heeft een viewfinder en een LED display en werkt op CR2 lithium batterijen. De camera heeft een geavanceerd flitssysteem dat zelf het omgevingslicht meet en de sluitertijd daar op aanpast. (van 1.6 sec tot 1/400 sec) Op de flitser kunnen oranje, paarse en groene filters geplaatst worden. De camera heeft de mogelijkheid om double exposure beelden te maken, macrofoto's (vanaf 30 cm) en landschapsfoto's (vanaf 2m en verder).

Ook is de camera uitgerust met 'selfie modus', waarbij de camera automatisch het scherpstelpunt en de belichting afstelt bij het maken van een selfie. Een ingebouwde timer en een klein spiegeltje naast de lens, maakt het bovendien nog makkelijker om te poseren voor de camera. De onderkant van de camera kan gemakkelijk aan een statief worden bevestigd.

De Fuijifilm SQ6 camera zal eind mei te koop zijn in de kleuren Pearl White, Blush Gold en Graphite Gray.  

afbeelding van Christel de Wolff

Christelde Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel