Compact en ideaal voor op reis

Fujifilm introduceert lichtgewicht Fujinon XF16-80mm F/4 R OIR WR

Christel de Wolff 347 0
Fujifilm introduceert de Fujinon XF16-80mm F/4 R OIR WR, de nieuwste toevoeging aan al een grote reeks objectieven die beschikbaar is voor de Fujifilm X-serie.

De 16-80mm voor Fujifilm is equivalent aan een 24mm-122 voor een 35mm systeem.

Close-up mogelijkheden

Daarnaast stelt het Fujinon objectief al op 35cm scherp, ongeacht het ingestelde brandpunt. De vergrotingsfactor is 0.25x, wat prettig in het gebruik is bij het maken van close-up foto's.

Ideaal voor op reis

Door zijn compacte en lichtgewicht ontwerp weegt dit objectief 440 gram. Dat is een stuk lichter dan een vergelijkbaar objectief voor een full frame systeem. In combinatie met een Fujifilm X-T3 weegt het systeem nog net geen kilo en met een X-T30 sjouw je slechts 823 gram met je mee. Dit maakt het objectief ideaal voor op reis.

Beeldstabilisatie

De optische beeldstabilisatie waarover dit Fujinon objectief beschikt kan tot 6 stops aan onscherpte corrigeren. Ideaal voor wie uit de hand schiet, zelfs met een wat langere sluitertijd.

Specificaties Fujinon XF16-80mm f/4 R OIS WR

De Fujinon XF16-80mm f/4 R OIS WR is een standaard 5x zoomobjectief dat bestaat uit 16 lenselementen in 12 groepen. Het objectief heeft 3 asferische lenselementen en één ED asferische lens waardoor vertekening als ton- en kussenvorming wordt gereduceerd. De aberratie is hierdoor ook tot een minimum beperkt. Scherpstellen doet het objectief met gebruik van een stappenmotor waarmee de groep die verantwoordelijk is voor accuraat scherpstellen snel en stil zijn werk doet. Het ingebouwde OIS systeem kent een correctie tot maar liefst 6 stops.

Weerbestendig

Het Fujinon objectief is zo ontworpen dat de externe behuizing bestaat uit metaal, wat zich uit in een uitstekend en duurzaam objectief dat luxueus oogt. De zoomring, de scherpstelring en de diafragmaring zijn zo ontworpen dat deze intuïtief kunnen worden bediend en zodoende is het objectief prettig en eenvoudig in het gebruik. Bovendien is dit objectief ook nog eens stof- en vochtbestendig, waardoor het ook onder extreme weersomstandigheden kan worden gebruikt. Zelfs tot een temperatuur van tot maar liefst -10 graden Celsius.

Prijs en beschikbaarheid

De Fujinon XF16-80mm f/4 R OIS WR zal vanaf eind september beschikbaar zijn voor een adviesprijs van € 849,-

Meer info: www.fujifilm.eu

Naast dit Fujinon XF-objectief introduceerde Fujifilm ook een objectief voor de Fujifilm GFX-serie.
Lees hier meer over de Fujinon GF50mm f/3.5 R LM WR.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel