FUJIFILM GFX100 II is de nieuwe standaard

Bryan Oosenbrug 812 0

FUJIFILM legt de lat wederom hoger met de introductie van de GFX100 II, een systeemcamera met grootformaat sensor die een nieuwe standaard zet in de fotografiewereld. Uitgerust met een gloednieuwe extra snelle grootformaat*1 102MP High Speed sensor en ondersteund door de
X-Processor 5 beeldverwerkingsprocessor, belooft dit nieuwe model ongeëvenaarde prestaties. Van nog hogere burst-snelheden tot zeer geavanceerde video-opnamemogelijkheden, de GFX100 II is ontworpen om aan de hoogste eisen te voldoen.

De Revolutionaire Technologie van de GFX100 II

De echte kracht van de GFX100 II schuilt in zijn technologie. De camera is uitgerust met een volledig nieuw ontwikkelde, extra snelle 102MP High Speed sensor (GFX 102MP CMOS II HS) die daarbij wordt ondersteund door de geavanceerde X-Processor 5 beeldverwerkingsprocessor. Deze combinatie zorgt voor een verdubbeling van de signaalleessnelheid in vergelijking met het huidige model2.
Het resultaat? Een ongekende prestatieverbetering op het gebied van continu opnamen (burstshots), autofocus en videoregistratie. Of het nu gaat om het vastleggen van een landschap bij het vallen van de avond of een snelle sportactie, de GFX100 II levert altijd haarscherpe en levendige beelden.

Een van de grootste verbeteringen van de GFX100 II is zijn burst-snelheid. Waar het vorige model4 een snelheid van 5,0 beelden per seconde haalde, schiet de GFX100 II met maar liefst 8,0 beelden per seconde3. Deze toename in opnamesnelheid maakt de camera naast genres als mode, commerciële fotografie en landschap, nu ook uitermate geschikt voor sport-, actie- en nieuwsfotografie waarbij een hogere continu opnamesnelheid essentieel is.

Bovendien maakt de camera voor het eerst gebruik van op AI-gebaseerde onderwerpherkenning in de GFX Serie. Dit, in combinatie met de nieuwste voorspellende autofocusalgoritmen, zorgt voor een grootformaat camera met enorme scherpstelprestaties.

GFX100 II: Een Nieuwe Maatstaf voor Video-opnames en Connectiviteit

De GFX100 II zet ook een nieuwe trend op het gebied van video-opnames.
Voor het eerst in de GFX Serie ondersteunt de camera een 8K/30P video-opnamemogelijkheid. Daarnaast kan de camera intern 4K/60P 4:2:2 10-bit video opnemen. Deze verbeteringen zijn mogelijk door de nieuwe processor en de verhoogde uitleessnelheid van de beeldsensor. De camera biedt ook een nieuwe Video Format-modi die optimaal gebruik maakt van de grote sensor die schuilgaat in de GFX camera’s. Afhankelijk van het op de camera gemonteerde objectief,
zoals een Premista (35mm) of Anamorphic (35mm) objectief, past de camera de video-instellingen automatisch aan voor optimale resultaten. Dit maakt de GFX100 II geschikt voor zeer uiteenlopende opnamesituaties, van documentaires tot speelfilms.

Connectiviteit is een ander aspect waar de GFX100 II in uitblinkt. De camera is uitgerust met een Ethernet-poort en beschikt over HDMI Type A en USB-C-aansluitingen. Deze uitgebreide reeks aansluitmogelijkheden maakt het eenvoudiger dan ooit om externe apparaten aan te sluiten en de workflow te stroomlijnen. De camera ondersteunt ook de cloudservice ‘Frame.io Camera to Cloud’, waardoor de opnames direct naar de cloud kunnen worden
geüpload. Dit is een enorme tijdsbesparing en biedt extra gemak voor professionals die veel onderweg zijn. De toevoeging van tijdcode-synchronisatie met ATOMOS AirGlu™5 maakt het bovendien mogelijk om naadloos te integreren in complexe productieomgevingen.

De GFX100 II is meer dan een upgrade, het is een evolutie op alle fronten. Van de verbeterde beeldkwaliteit dankzij de non-extended ISO80-gevoeligheid tot de nieuwe Film Simulation-modus ‘REALA ACE’. Deze camera is ontworpen om aan de hoogste professionele eisen te voldoen. Verbeteringen aan de hardware zoals de tot 8-stops6 vijfassige in-body beeldstabilisatie en de 9,44-miljoen-dot hoge-resolutie EVF maken het plaatje compleet. Het nieuwe ontwerp van de camerabody, inclusief een groot sub-LCD en een gekanteld boven paneel zorgen voor een intuïtieve en eenvoudige gebruikservaring. Kortom, de GFX100 II is de ultieme keuze voor fotografen en videografen die het beste uit hun werk en hun camera willen halen.

 

Lees ook

DIGIFOTO PRO 4.2023 - Portretfotografie en Macro

Samsung Galaxy S23 Ultra: Mobiel fotograferen en filmen op ongekend niveau

afbeelding van Bryan Oosenbrug

BryanOosenbrug | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanBryan