Meer lenskeuzes voor GFX-systemen

Fujifilm breidt assortiment G-mount objectieven uit

Christel de Wolff 651 0
Fujifilm heeft de roadmap voor de G-mount en GFX –camera's gepresenteerd. Het aantal beschikbare objectieven voor het GFX-systeem komt daarmee uit om maar liefst dertien stuks, waaronder twee nieuw aangekondigde objectieven.

Nieuw zijn de GF30mm f/3.5 R WR en de GF 80mm f/1.7 R WR.

Fujifilm GF30mm f/3.5 R WR

Dit groothoek objectief met een vast brandpuntsafstand van 30mm wordt gekenmerkt door zijn prettige afmeting. De beeldhoek van dit objectief komt overeen met 24mm in vergelijk met een kleinbeeldcamera en is daardoor geschikt voor landschap- en architectuurfotografie. Het ontwerp van dit objectief is vergelijkbaar met de GF45mmF2.8 R WR. Zodoende is ook bij dit objectief rekening gehouden met een laag gewicht in combinatie met een compact ontwerp.

Fujifilm GF80mmF1.7 R WR

Dit objectief met een vaste brandpuntsafstand van 80mm (overeenkomstig 63mm in vergelijk met een kleinbeeldcamera) kenmerkt zich door zijn grote grootste diafragma van maar liefst F1.7. Daardoor is dit objectief straks het G-Mount objectief met het grootste diafragma voor dit camerasysteem. De GF80mmF1.7 R WR is uitermate geschikt voor het maken van portretopnames die gemaakt worden onder uitdagende lichtomstandigheden en voor fotografen die houden van een mooie en zachte achtergrondonscherpte.

Roadmap

FUJIFILM zal ook in de toekomst verder bouwen aan nieuwe G-Mount objectieven voor het GFX systeem. Zo wordt het GFX systeem beschikbaar en bereikbaar voor een steeds groter wordende groep fotografen dankzij nieuwe fotografische mogelijkheden die hen geboden wordt.
Hieronder is de planning (roadmap) van de toekomstige objectieven met G-vatting te zien.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel