Fotoserie: 'Love Weakness' door Filip Miller

Redactie 398 0
In het magazine van DIGIFOTO Pro staan elk jaar prachtige fotoseries ter inspiratie. Eén fotoserie van het magazine 1.2018 is ‘Love Weakness’ door Filip Miller. Bekijk hieronder de foto's uit deze fotoserie.

Het Poolse stel Rena en Julek leerden elkaar pas laat in het leven kennen, maar juist om die reden leefden ze extra intens en gelukkig. Ze leefden een prima leven, tot het ouder worden zowel Rena als Julek parten begon te spelen. Rena’s Alzheimer versterkte een depressie bij Julek en door die ongelukkige combinatie verloor het leven beetje bij beetje de glans die het ooit had.

Toen was er een idee van de familie. Waarom kopen jullie geen camper en trekken jullie erop uit? En zo gezegd zo gedaan. De camper werd gekocht, Julek haalde Rena over om mee te gaan en samen vertrokken ze op zoek naar ouderwets geluk. Ze bezochten ondermeer Slowakije, Krakau, Poolse monumenten, lezingen, tentoonstellingen, zwembaden en vrienden in hun oude maar gezellige camper.

Het werd een hartverwarmdende reis, die gaandeweg de tijd vorderde steeds zwaarder werd voor Rena en Julek. Haar vertroebelde geest hield Rena steeds meer in een bittere greep en ook Julek kon uiteindelijk steeds minder goed uit de voeten. In 2012 overleed Rena en twee jaar later ging Julek haar achterna.

Fotograaf Filip Miller, familie van Rena, ging met het bejaarde stel mee op hun avontuur en legde de liefde, vreugde en pijn van Rena en Julek op een kwetsbare en onnavolgbare manier vast. De fotoserie Love Weakness is een testament van geluk en verval, maar laat bovenal zien dat liefde uiteindelijk alles overwint.

Over Filip Miller

Filip Miller is een Poolse fotograaf. Hij werkt voor diverse bedrijven en media in Polen en maakt eigen werk. De serie Love Weakness maakte hij alweer een tijd geleden, maar is nu hernieuwd onder de aandacht van een internationaal publiek.

Fotografie door: Filip MIller

Dit artikel werd gepubliceerd in DIGIFOTO Pro 1.2018

 

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie