Fotografieplattegrond The Photo Map gepresenteerd in Amsterdam

Redactie DIGIFO... 2008 1
Op woensdag 28 oktober wordt in Huis Marseille The Photo Map gepresenteerd, een nieuwe plattegrond van Amsterdam waarop alle galeries, musea en andere instellingen die met (kunst)fotografie te maken hebben vermeld zijn.

Persbericht

De gratis kaart is een initiatief van DuPho, Huis Marseille, Museum voor Fotografie en Kahmann Gallery. Hiermee slaan fotografie-instellingen in Amsterdam de handen ineen om alle plekken in de stad waar fotografie te beleven is evenredig onder de aandacht te brengen, onafhankelijk van grootte of populariteit.

Fotografiehoofdstad

Naast twee fotografiemusea (Huis Marseille en Foam) en de recent opnieuw geopende Philipsvleugel van het Rijksmuseum, kent Amsterdam een grote variƫteit aan galeries, fotoboekenwinkels en andere instellingen die allen bijdragen aan de status als fotografiehoofdstad. Veel bezoekers komen specifiek naar de stad voor (kunst)fotografie. Voor hen is er nu een stadskaart die langs alle hotspots, groot en klein, leidt. Naast hun plaats op de plattegrond, toont The Photo Map ook de openingstijden, contactgegevens en het websiteadres van de locaties.

Samenwerking

De kaart is mogelijk gemaakt door deelnemende galeries en instellingen en zodoende vrij van reclame en gratis verkrijgbaar. Betalende deelnemers ontvangen een eigen versie van de plattegrond met op de achterzijde hun eigen beeld en informatie, maar andere bijzondere plekken voor fotografie in Amsterdam zijn ook gewoon op de kaart vermeld. Een algemene versie wordt bovendien breed verspreid in de stad. Door al deze locaties samen te brengen dient The Photo Map niet alleen als een gids voor fotografieliefhebbers in Amsterdam, maar vertegenwoordigt het ook een nieuwe samenwerking in de fotografiewereld. De fysieke plattegrond wordt binnenkort aangevuld met een website (photomap.amsterdam). Ook staat de volgende versie van de kaart reeds in de steigers, nieuwe locaties kunnen contact opnemen met The Photo Map voor meer informatie over deelname.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie

afbeelding van Paul Schaublin

The Photo Map - graag willen wij Gallery WM hebben staan op de volgende uitgave van The Photo Map. Wat moeten wij daarvoor doen?
Onze gegevens: Gallery WM, Elandsgracht 35, 1016TN Amsterdam
website: <www.gallerywm.com> email: <galleryggallerywm.com> tel: 0204211113 contact persoon: Paul Schaublin (mobiel 0629532031) / Sebastian Rypson (0642934335). vr. gr.