tutorialvideo

Fotograferen in fel zonlicht

Christel de Wolff 530 0
Fotograferen met een fijn zonnetje erbij, het lijkt ideaal en dat is het natuurlijk ook. Maar soms kan de zon wel erg fel zijn en hebben zowel je model als je camera er last van.

Als je in de volle zon fotografeert, zullen de hoge lichten in je foto overbelicht raken en ontstaan er harde schaduwen die maar moeilijk te verbeteren zijn in de nabewerking. Je wilt liever meteen een goede foto maken.

Hoe je het beste kunt omgaan met direct zonlicht, legt Jay Morgan van The Slanted Lens uit in deze video. Om het allemaal nog wat moeilijker te maken gebruikt hij in deze shoot een model met blond haar en fotografeert hij op een plek waar onmogelijk schaduw te vinden is.

Het fijne van deze video is dat Morgan niet zomaar één trucje, maar meerdere oplossingen laat zien. Zo kun je zelf bepalen wat voor jou haalbaar is en het beste past bij de situatie.

 

 

De video is in het Engels, maar je kunt makkelijk de ondertiteling aanzetten door op het tekstvakje in de rechterbenedenhoek van het videoscherm te klikken. Daarna kun je de tekst laten vertalen in het Nederlands door op het tandwieltje te drukken. De tekst is automatisch gegenereerd en daarom kan het voorkomen dat er wat kromme zinnen ontstaan, maar over het algemeen is de tutorial zo erg goed te volgen.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel