Fotografe maakt droomfoto van spectaculaire Totem Pole

Christel de Wolff 336 0
Fotografe Krystle Wright zag haar perfecte foto letterlijk in een droom voor zich. Jaren later kwam haar droom uit. Bij Totem Pole, een indrukwekkende rotspunt in Tasmanië maakte ze haar bijzondere (droom)foto.

Bungelend aan een klimtouw maakte ze haar foto van de Totem Pole in Tasmanië.  We zien een klimmer op een duizelingwekkend steile rotspunt die op een bijzondere manier wordt belicht, terwijl er toch niet echt ruimte is voor studiolampen? Krystle Wright regelde een drone die de rots voor haar foto kon uitlichten.

Over de beruchte Totem Pole

De Totem Pole rijst op vanuit de zee en is een van de meest spectaculaire klimlocaties. De punt wordt meestal gefotografeerd vanaf de noordzijde, maar Krystle Wright pakte het totaal anders en legde de zuidelijke route vast. De foto kostte maanden van voorbereidingen.

Krystle Wright maakte haar bijzondere klimfoto van de Totem Pole in Tasmanië - via National Geographic

Aan National Geographic vertelt de fotografe hoe haar foto uiteindelijk lukte: Na twee dagen proefdraaien, reed ze naar het schiereiland waarna ze twee uur moest lopen, zeventig meter moest abseilen, een stuk door zee zwemmen en vervolgens weer omhoog moest klimmen aan de overkant. Daar hing ze dan in haar klimgordel aan een touw terwijl de klimmer Smith-Gobat de Totem Pole beklom.  Rond 17:30 begon het blauwe uurtje en gaf Krystle Wright de piloot van de drone een signaal. Zodra deze flitste, drukte ze zelf op haar sluiter. Het resultaat: deze prachtige foto!

Lees meer over haar missie op de website van National Geographic

Fotowedstrijd Reisfotografie

Je hoeft natuurlijk niet naar de Totem Pole om een interessante reisfoto te maken. Maak je zelf wel eens een bijzondere reis en heb je een bijzondere foto om te delen? Doe dan mee aan onze wedstrijd reisfotografie. Je maakt kans op bijzondere prijzen!

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel