Fotograaf Ruben Terlou komt met tweede docuserie

Fotograaf Ruben Terlou komt met tweede docuserie

Itam van Teeseling 127 0
Chinezen over hun dromen, dat was het thema van de eerste indrukwekkende documentaireserie van Ruben Terlou. Deze fotograaf, die woont en werkt in China, maakte voor de VPRO een tweede serie die vanaf aanstaande zondag wordt uitgezonden.

'Door het hart van China', zoals de nieuwe documentaireserie heet, gaat vooral over de spontane ontmoetingen die Ruben heeft bij zijn reis door China. De documentaire volgt Ruben als hij van noordelijk China naar Zuidelijk China reist, terwijl hij er op los schiet met zijn camera.

Volgens de makers gaat de documentaire nog dieper dan 'Langs de oevers van de Yangtze', die vorig jaar al te zien was op de VPRO en wordt nog meer de ziel blootgelegd van het China van nu.

Mocht je interesse hebben in documentairefotografie dan is het zeker een aanrader om te kijken. Mocht je zelf met video bezig zijn en stiekem ooit nog eens een documentaire willen maken lees dan dit interview even met de regisseur van de serie en ontdek dat lang niet alle ontmoetingen in de docu even spontaan zijn. 

 

 

Door het hart van China wordt vanaf 14 januari elke zondag uitgezonden om 20:15 op NPO 2.

afbeelding van Itam van Teeseling

Itam van Teeseling | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Itam