Gaan dronken Britten te ver?

Fotograaf Peter Dench legde een invasie van dronken Britten vast

Eefke Burg 1820 0
Fotograaf Peter Dench, zelf uit Engeland, kreeg in het buitenland vaak te maken met vooroordelen richting Britten. Ze zouden altijd dronken zijn en sinds de grote oorlog, beschouwt Dench de grootste vijand dan ook drank. 'De Engelsen hebben van drinken een nationale obsessie gemaakt – bijna een kunstvorm - en er worden honderden excuses verzonnen om aan een dranksessie deel te nemen,' aldus fotograaf Peter Dench.

Lees ook: Newbornfotografie: 'Het allerbelangrijkste is geduld hebben'

Fotograaf: Peter Dench

Fotograaf ziet problemen door drank ontstaan, onder andere seks in het openbaar

Fotograaf Peter Dench is aan de slag gegaan met de drankobsessie van Engeland en heeft in zijn boek  A&E (Alcohol & England) een de relatie van Engeland met alcohol vastgelegd. Drank creëert volgens Dench meerdere problemen: informele seks in het openbaar, overtredingen van de openbare orde, drankmisbruik en drankgerelateerde meldingen van ongevallen en noodsituaties. Deze situaties doen zich steeds vaker voor bij een avond uit.

Fotograaf: Peter Dench

Lees ook: De 10 beste natuurfotografie locaties in Nederland

'Met het documenteren van alcohol en Engeland zag ik roekeloos drinken en vernielde huizen, ingeslagen gezichten van jonge mannen en gebroken telefooncellen.' De fotograaf ontmoette Mark, een jongen die in afwachting was van behandeling die aangaf geslagen te zijn door een bende dronken jongens uit een passerende auto. Ook sprak hij Chris, wiens neus chirurgisch gereconstrueerd moest worden na het vallen na een dronken vechtpartij.

Collectie van fotograaf Peter Dench terug te vinden in zijn boek

De foto's die hij maakte leggen een schokkende toekomst vast van Engeland. Het doel van de fotograaf was dan ook om meer aandacht te vragen voor het onderwerp. De fotograaf is hier zeker in geslaagd. Bekijk vooral zijn boek A&E voor de volledige collectie foto's.

 

afbeelding van Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke