Fotograaf maakt bekende filmscènes na met miniatuur

Fotograaf maakt bekende filmscènes na met miniatuur

Eefke Burg 1878
Een portretfotograaf uit Davenport, Iowa, Nicholas Busch, werkt in zijn vrije tijd aan een heel bijzonder project: hij bouwde miniatuur landschappen en bootste hiermee bekende filmscènes na. Op deze manier heeft de Leeuwenkoning, Lord of the Rings, Mary Poppins en Jurassic Park nagebootst.

Fotograaf maakt Lord of the Rings foto's na op een tafelblad

Idee voor bekende filmscènes namaken naar aanleiding van fotograferen speelgoed

Het idee voor de dergelijke serie krijg hij een aantal jaar geleden. Tijdens het fotograferen van speelgoedauto's vroeg hij zich af of ook mensen op een geloofwaardige manier konden worden vastgelegd in miniatuurscènes. Hij ging daarom aan de slag met het bouwen van maquettes die hij maakte naar aanleiding van bekende filmscènes en combineerde de beelden die hij hiermee maakte met het fotograferen van modellen in zijn studio.

Fotograaf maakt bekende filmscènes na met miniatuur

Lees ook: Travel influencer betrapt: overal dezelfde wolken

Verschillende bekende filmscènes nagebouwd in miniatuur

Zijn laatste project zijn een aantal foto's uit de Lord of the Rings trilogie. 'Ik wilde deze al vastleggen sinds de eerste keer dat ik Middle Earth zag,' geeft de fotograaf aan. De fotograaf creëert zijn maquettes door eerst het basisschuim uit te snijden. Hij versiert zijn landschappen met dingen die hij kan vinden zoals schuim, verf, gips en miniatuurgras.

Fotograaf maakt bekende filmscènes na met miniatuur

Lees ook: Bruidsfotograaf krijgt bedreigingen na niet afleveren foto's

Eén van zijn mooie foto's van bekende filmscènes is gemaakt aan de hand van de Disney-klassieker Mary Poppins. 'Dit was een project van twee maanden waar ik meer dan 100 uur werk in heb zitten,' geeft de fotograaf aan. 'Elk steentje is individueel geplaatst en de foto's van het model zijn geschoten in de studio.'

Fotograaf maakt bekende filmscènes na met miniatuur

Ook zijn foto aan de hand van Harry Potter is erg mooi. Bekijk het volledige werk van de fotograaf op zijn Instagram-pagina en Facebook.

 

 

afbeelding van Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke