Fotoacademie gaat met de stroom mee tijdens Museumnacht

Redactie DIGIFO... 1281 0
Tijdens de Rotterdamse Museumnacht op 9 maart as. presenteren Fotoacademie en Fotogalerie Rotterdam het (inter)actieve programma ‘Up and Down’, waarbij het publiek, zowel jong als oud, kennis kan maken met de vele facetten van de professionele fotografie. ‘Up and Down’ is een afgeleide van het algemene thema ‘Waterlanders’ van de Museumnacht.

Persbericht.

Een bijzondere samenwerking is er onder andere met de multiculturele Trickgroep Asura, die de publieksbegeleiding op zich zal nemen, en de School voor Jong Talent uit Den Haag, die deze nacht op geheel eigen wijze een ruimte inrichten op basis van het thema. De School voor Jong Talent leidt jonge talenten op het gebied van dans, muziek en beeldende kunst op..

De ruimtes in de academie en galerie worden getransformeerd tot levensgrote camera's, onderwaterwerelden en soapsets. Zo kun je in het Pinhole project van fotograaf en Fotoacademiedocent Paul Vos ervaren 'wat een camera nu eigenlijk ziet', als wrakduiker op de foto gaan voor een greenscreen of meespelen in een van de Love Boat scènes van fotograaf Vincent Quak.

Exposities

De hoofdexpositie 'UPSTREAM' is een project van het expositie-initiatief Knorfoto, met werk van (oud)studenten, docenten en mentoren van de Fotoacademie in Rotterdam. 'UPSTREAM' verwijst naar Rotterdam, een stad aan de Nieuwe Maas, die in verbinding staat met de wereld overzee maar ook met het achterland. De deelnemende fotografen zijn: Monique Baan, Sylvia Blok, Jesse Bom, Eli Dijkers, Martijn van Hennik, Frans Hoek, Jacqueline Louter, Ciska Mark, Jee Mol, Marjolijn Ruff, Michel Salters en Paul Vos.

Fotoacademiestudent Ferry Verheij toont in de installatie expositie 'Ruimte voor de rivier' portretten van betrokkenen van de bijna watersnoodramp in Gorinchem (1995).

Vereniging Kust en Zee / Duik de Noordzee schoon

Vanaf het strand lijkt de Noordzee misschien donker, koud en troebel, op de bodem liggen bijzondere schatten. Het team van Vereniging Kust en Zee/ Duik de Noordzee schoon brengt, met hulp van diverse fotografen, de zeeschatten in beeld: een andere kijk op de 'gewone' Noordzee.

Er zijn meerdere documentaires te zien. Filmmaakster Klaudie Bartelink ('Operatie Zuid' en 'Expeditie Doggersbank') is aanwezig om te vertellen over haar projecten.
Onderwaterfotografen Udo van Dongen en Miranda Verhagen zullen nadere uitleg geven over diverse foto,- en duikapparatuur.
De jonge bezoekers kunnen deelnemen aan de (educatieve) online quiz.

De Fotoacademie en Fotogalerie Rotterdam doen voor de vijfde keer mee met de Rotterdamse Museumnacht. In 2009 debuteerde de Fotoacademie en won meteen de Nieuwe Maan: de aanmoedigingsprijs voor het beste programma tijdens de Museumnacht.

Meer informatie is te vinden op www.rotterdamsemuseumnacht.nl, www.fotoacademie.nl en www.knorfoto.nl.

Up and Down: Rotterdamse Museumnacht 2013
Knorfoto expositie: 1 t/m 19 maart
Museumnacht: zaterdag 9 maart van 20.00 tot 02.00 uur
Fotoacademie en Fotogalerie Rotterdam, Conradstraat 20, Rotterdam

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie