In zijn werk stelt Michel compositie en sfeer centraal

Foto expositie van Nederlandse landschapsfotograaf Michel Lucas

Remco Stunnenberg 521 0
In het Moormuseum in het Duitse Geeste opent zondag 27 mei de tentoonstelling 'Das Hohe Venn' van de Nederlandse landschapsfotograaf Michel Lucas.

Tijdens deze tentoonstelling, die tot en met 5 augustus duurt, zijn veertig grote afdrukken op dibond te zien. Michel maakte deze beelden in het Hoge Venen gebied in België. Voor een deel betreft het foto's uit zijn boek 'HOGE VENEN, weidse en intieme landschappen'. Gedurende de looptijd van de expositie (t/m 5 augustus) is dit boek tegen een gereduceerd tarief van 24,95 te bestellen. Daarnaast toont de expo ook nieuw werk, gemaakt na het verschijnen van het boek. Het museum is vanuit Nederland goed aan te rijden (2 uur rijden vanuit Nijmegen, 1 uur vanuit Zwolle).

Over Michel

Michel is bioloog en natuurfotograaf. In 2004 kreeg zijn natuurfotografie een impuls, toen hij lid werd van de Vereniging voor Natuurfotografen in Nijmegen. Hij ontdekte daar een andere benadering, die meer uitgaat van het creatieve en artistieke, in plaats van het zo groot mogelijk in beeld brengen van planten en dieren.

Uitdaging

Sinds 2009 legt Michel zich toe op landschappen. Deze bieden hem de meeste uitdaging en bevrediging. Vanuit zijn woonplaats Nijmegen trekt hij er op uit om bij het mooiste licht zijn foto’s te maken. Hij doet dit vooral in de Overasseltse en Hatertse Vennen (bij Nijmegen) en de Hoge Venen (in België). Hij streeft naar verdiepende beelden en kiest daarom voor een jarenlange verbintenis met deze twee gebieden.
In samenwerking met Fotoreisspecialist.nl verzorgt Michel ook workshops in de Hoge Venen.  

In zijn werk stelt hij compositie en sfeer centraal. Geen overdreven kleuren of extreme contrasten, maar ‘fluisterende’ beelden met uitgebalanceerde composities.

Ambassadeur NiSi filters

Michel is ambassadeur van NiSi filters. Een belangrijk deel van de foto's die te zien is tijdens de expositie, is gemaakt met behulp van deze filters.

Meer informatie over NiSi vind je hier.

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco