Foto-expositie over Jan van Zanen, burgemeester van Utrecht

Redactie DIGIFO... 1595 0
Vanaf het eerste moment dat Jan van Zanen aantrad als burgemeester van Utrecht is hij op de voet gevolgd door fotograaf Han Ernest. Zowel bij het kennismaken van de stad als bij de invulling van bestuurlijke taken, volgde Ernest gedurende honderd dagen de energieke en expressieve burgemeester.

Persbericht:

Dit fotoproject is nu gedurende drie zondagmiddagen, 20 juli, 27 juli en 3 augustus van 12 tot 17 uur te bezichtigen in de expositieruimte van Casco en Fotodok, Lange Nieuwstraat 7 in Utrecht.

Voor inwoners van Utrecht geeft het een unieke inkijk in het werk van hun burgemeester. In juni jl. heeft fotograaf Han Ernest met het fotoproject over de eerste 100 dagen van Jan van Zanen zijn studie aan de Fotoacademie te Amsterdam afgerond. Met het resultaat in boekvorm studeerde Ernest cum laude af.

Han Ernest

Tijdens het bezoek van Van Zanen aan de examenexpositie in Amsterdam, realiseerde de fotograaf zich, dat het vreemd is dat de burgemeester, maar ook andere stadsgenoten,
naar de hoofdstad moesten komen om zijn werk te zien. Dit deed hem besluiten om ook in Utrecht op zoek te gaan naar een gelegenheid om zijn project te presenteren.

In de expositieruimte in de Lange Nieuwstraat 7 worden nu onder de titel 'Hallo, ik ben Jan' een vijftigtal foto's getoond. Ook is daar het bijbehorende fotoboek te bewonderen.

Han Ernest
Foto's © Han Ernest

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie