Foto de Vakman in Uden: Totaal vernieuwde beeldwinkel

Redactie DIGIFO... 6799 0
Midden in het centrum van het Brabantse Uden is de winkel van Foto de Vakman volledig vernieuwd. Het is een fotospeciaalzaak waar al bijna 50 jaar gewerkt wordt om de naam vakman waar te maken.

Advertorial

Beleving is het sleutelwoord geweest bij de planning van deze totale metamorfose. Van binnen en buiten is alles aan het pand op marktstraat 10 vernieuwd, alleen een zijgevel is nog blijven staan.

In het gezellige winkelcentrum is de voorgevel al een opvallend ijkpunt en een uitnodiging om binnen te lopen. Eenmaal binnen bevinden we ons in een ultramoderne fotozaak waar een groot aantal camera's direct al uitgeprobeerd kunnen worden en het volledige assortiment overzichtelijk is gepresenteerd.

Foto de Vakman

Beleving

Kom vooral eens binnen, want zeker fotografie is één en al beleving Foto de Vakman zorgt ervoor dat ook de eerste stappen van deze hobby of vak al een belevenis zijn. Als je niet direct in de gelegenheid bent om naar de winkel te komen, kun je via de website zelfs al een virtueel bezoek brengen en rondkijken in de 360-gradenpresentatie.

Foto de vakman - 360 graden
Klik hier om de 360-gradenpresentatie van de winkel te bekijken >

Voor wie (nogmaals) de site wil raadplegen, is er in de winkel een 47-inch computertafel opgesteld, om zelf nog informatie of de actuele aanbiedingen te vinden. Daarnaast geven de medewerkers graag een advies afgestemd op jouw wensen.

Collectie

Directeur en eigenaar Dirk Broekhaus vertelt dat de vernieuwingen nodig waren omdat door de online verkopen de beschikbare magazijnruimte te beperkt was. 'Gelukkig was er achter de bestaande zaak nog ruimte om bij te bouwen. Toen de ontwerpen vorm begonnen te krijgen heb ik de knoop doorgehakt en ook de volledige winkel vernieuwd. Om onze collectie (Foto de Vakman is Pro dealer voor Canon en Nikon) te tonen is er gekozen om voor in de winkel de gehele verdieping eruit te slopen en een entree van vijf meter hoog te maken; in de wandstelling kunnen de teleobjectieven tot 600mm nu ook uitgestald worden. Ook hebben we hier vele foto's gepresenteerd van bekende fotografen, want bij ons zijn we veel bezig met technische zaken, maar het gaat voor de gebruiker toch vooral om het resultaat: geweldige foto's.'

Met grote regelmaat komen bezoekers de winkel binnen met een 'wow'-gevoel, want aan de metershoge tassenwand voor in de winkel vindt iedereen zeker een geschikte cameratas. Ook de uitermate populaire GoPro-camera's zijn met nog andere action cams ruim op voorraad,  en met vele toebehoren direct leverbaar; de productspecialisten adviseren je graag volledig.

Foto de Vakman - In de winkel

Duurzaam

Ook is er veel aandacht voor duurzaam beleid; zo wordt er vrijwel zonder fotochemie gewerkt, is er led-verlichting gebruikt, is er efficiënte verwarming en koeling in het pand en wordt er zelfs zonne-energie opgewekt. Ook is er een groot aantal innovatieve beveiligingstoepassingen aangebracht, zoals rolluiken in de kasten zodat er ook na sluitingstijd een open inkijk in de winkel kan blijven.

Afdrukken

Uiteraard kan er zeer snel een fotobestelling worden geprint, ook vergroot, op canvas of andere uitvoeringen waarvan volledige presentatievoorbeelden in de winkel liggen. Pasfoto's voor documenten zijn directklaar.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie