Speciaal voor pro’s!

Speciaal voor pro’s!

Redactie 1535 0
Foto de Vakman is officieel Pro-Dealer van verschillende merken. Naast dat dat natuurlijk mooi klinkt, biedt het pro-dealerschap een aantal voordelen voor jou als professionele fotograaf.

Pro Dealer

Een Pro-Dealer is verplicht om het complete high-end assortiment op voorraad te hebben. De meeste apparatuur is bij een Foto de Vakman dus direct leverbaar. Ook mag bepaalde apparatuur uitsluitend door Pro-Dealers verkocht worden. Zo zal je een camera als de Nikon D5, de Sony A7R III  of de Canon 1DX Mark II niet tegenkomen bij fotozaken die geen pro partner zijn. De verkoopadviseurs van Foto de Vakman krijgen diverse trainingen over de nieuwste producten, dus je kunt er ook terecht voor uitgebreid advies.

Professional service

Op het gebied van service bieden Canon, Sony en Nikon eigen ‘professional services’ aan.  Als pro support lid kun je rekenen op pro-support ondersteuning tijdens grote evenementen. Wat de voordelen verder precies zijn, verschilt per merk.

De uitleenvoorraad van de Canon CPS balie tijdens de Olympische spelen in Rio

Canon CPS

Canon Professional Services (CPS) is een exclusieve klantenservice voor de professionele Canon-gebruiker. Je krijgt als CPS-lid voorrang op reparaties. Bovendien kun je, afhankelijk van je lidmaatschap, apparatuur lenen terwijl jouw apparatuur gerepareerd wordt. Zo zit je bij problemen dus nooit zonder camera!

Deelname aan het CPS programma is gratis, je moet jezelf alleen wel kwalificeren. De service werkt op basis van drie categorieën, zodat Canon een programma kan bieden dat toegankelijk en responsief is en past bij jouw wensen.  Het niveau van het lidmaatschap wordt bepaald aan de hand van het aantal gekwalificeerde camera’s en objectieven dat je bij CPS registreert.

Nikon NPS

Ook Nikon Professional Services (NPS) is speciaal ontwikkeld voor de professionele gebruiker. Volgens Nikon is een professionele gebruiker een persoon of bedrijf dat in grote mate afhankelijk is van Nikon apparatuur voor haar inkomsten. NPS-leden hebben verschillende privileges en geven feedback die Nikon helpt om hun producten zo goed mogelijk te ontwikkelen. Je hebt recht op onder andere een gratis check&clean en een 24/7 No Panic Service, maar ook op workshops over nieuwe technologieën.

Om in aanmerking te komen voor NPS, dien je minimaal 2 Pro bodies (D300 en hoger) en 3 Pro objectieven (objectieven met vast diafragmagetal) te bezitten. Daarnaast moet je bij de aanvraag bewijzen dat je voldoende professioneel bent.

Sony Pro Imaging Support

Sinds vorig jaar heeft ook Sony een speciale service gericht op de professionele gebruiker. Sony biedt professionele foto- en videografen advies en ondersteuning via een speciale helpdesk. Verder maak je gebruik van een gratis collect-and-returndienst en een gratis bruikleentoestel terwijl jouw eigen apparatuur gemaakt wordt. Als Sony Imaging Pro Support lid heb je twee keer per jaar recht op een gratis sensorreiniging en een firmware check-up. 

Ook bij Sony is het lidmaatschap gratis, maar je dient wel aan een aantal voorwaarden te voldoen. Deze voorwaarden omvatten de leeftijd, land van verblijf en het niveau van professionaliteit. Bovendien dien je in het bezit te zijn van minstens twee Sony a-camerabody’s en drie geselecteerde objectieven. 

Professional Lease

Als professionele fotograaf beschik je het liefste altijd over de nieuwste apparatuur. Dit is echter voor veel mensen een grote investering die niet iedereen direct kan of wil doen. Daarom bieden Canon en Nikon elk een eigen voordelige lease-mogelijkheid aan.  Zo beschik je voor een vast bedrag per maand altijd over goedwerkende apparatuur.

Canon Pro Lease

Samen met BNP Paribas Leasing Solutions N.V. heeft Canon een 0% leasing programma opgesteld. Dit maakt het mogelijk om op een betaalbare manier gebruik te maken van geselecteerde professionele camera’s, lenzen en printers. Je maakt een keuze uit de in aanmerking komende lenzen, camera’s of printers vanaf €1000,-. Vervolgens kies je een leaseperiode van 24- of 36 maanden. De investeringswaarde van de apparatuur wordt verdeeld over het aantal maanden van de leaseperiode.

Als je deze keuzes hebt gemaakt kun je de lease-aanvraag indienen bij Foto de Vakman. Zij kunnen je als Pro-Dealer zijnde aanmelden en voorzien van alle informatie die je nodig hebt.

Als de leaseperiode voorbij is heb je de mogelijkheid om de apparatuur over te nemen van Foto de Vakman voor 5% van de oorspronkelijke investeringswaarde. 

Nikon Pro Lease

Bij Nikon heb je de keuze uit twee lease-mogelijkheden. Financial Lease is mogelijk vanaf €1000,- aanschafwaarde en komt neer op kopen op afbetaling. Je leent een bedrag bij de lease-maatschappij en betaalt dit met rente terug in een termijn van 24 of 36 maanden. Na afloop van het contract ben je eigenaar van de apparatuur. Bij financial lease dien je zelf zorg te dragen voor verzekering, reparaties en onderhoud.  Juridisch gezien is de leasemaatschappij eigenaar van de apparatuur, maar fiscaal gezien is het jouw eigendom.
Een andere mogelijkheid is Operational Lease. Dit is mogelijk vanaf €9000,- aanschafwaarde. Bij deze vorm van leasing huur je de apparatuur van de leasemaatschappij inclusief verzekering, onderhoud en reparaties. Bij het leasen van een camerabody wordt deze na 18 maanden vervangen door het meest recente model. 

Mocht je meer informatie willen over de voordelen voor professionele fotografen, dan ben je van harte welkom bij Foto de Vakman voor uitgebreid advies!

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie