Luchtmachtdagen 2019

Luchtmachtdagen 2019: spectaculair evenement met fotowedstrijd

Christel de Wolff 547 0
Op 14 en 15 Juni zal op vliegbasis Volkel (gemeente Uden) weer een editie plaatsvinden van de Luchtmachtdagen. Het thema van deze Luchtmachtdagen is: ‘Wij zijn de luchtmacht.’ Tijdens de dagen zijn demonstraties met Nederlandse en buitenlandse vliegtuigen te bekijken. Ook is er een stand van Foto de Vakman waar allerlei apparatuur rechtstreeks kan worden uitgetest. Het fotogenieke evenement is gratis toegankelijk.

Fotografiestand Foto de Vakman op de Luchtmachtdagen

Op de Luchtmachtdagen worden jaarlijks zo’n 250.000 bezoekers verwelkomd en Foto de Vakman uit Uden is opnieuw hier vertegenwoordigd met een eigen paviljoen. Hier zal in samenwerking met de Nederlandse leveranciers een uitgebreid aanbod van de nieuwste camera’s en lenzen (teleobjectieven) worden gedemonstreerd van Canon, Fujifilm, Nikon, Olympus, Pentax, Sigma en Sony. Er zullen ook vele scherpe aanbiedingen op de stand te vinden zijn. De productspecialisten of ambassadeurs van alle grote fotomerken kunnen van alles uitleggen en demonstreren en het is mogelijk om objectieven uit te proberen op de eigen camera.

Fotografiewedstrijd Luchtmachtdagen 2019

In samenwerking met de enthousiaste fotografen van 4Aviation die de hele wereld over reizen naar vliegshows en evenementen heeft Foto de Vakman ook een fotowedstrijd georganiseerd met grote prijzen voor de beste ingezonden foto van de Luchtmachtdagen 2019. De winnaar zal in september, tijdens een expositie van de ingezonden foto’s, bekend worden gemaakt. Het prijzenpakket bestaat uit cheques van € 2000,-, € 1000,- of € 500,- te besteden aan apparatuur bij Foto de Vakman of reizen bij 4Aviation. Op de actiesite van Foto de Vakman is meer informatie te vinden over de wedstrijd:  www.fotodevakman.nl/vliegtuigfotowedstrijd

Tijdens de Luchtmachtdagen kan je deelnemen aan de fotografiewedstrijd van Foto de Vakman, met prijzen tot wel € 2.000,-. Meer informatie vind je hier

Over Foto de Vakman

De winkels van Foto de Vakman in Uden en Wijchen zijn al ruim 50 jaar gespecialiseerd in fotografie. Als pro- dealer van onder andere Canon, Fujifilm, Olympus, Pentax, Panasonic en Nikon kan je altijd bij de medewerkers terecht voor uitleg en advies. Vrijwel alles kan uit voorraad geleverd worden. Het team bestaat uit een aantal medewerkers die al vele jaren ervaring hebben in de fotografie en fotovakhandel. Service verlenen is altijd al heel belangrijk geweest voor Foto de Vakman en deze wil zich dan ook hiermee onderscheiden. Vaak kan er een tijdelijke oplossing geregeld worden als er een storing of schade gerepareerd moet worden.

Niet alleen in de winkels, maar ook via de website www.fotodevakman.nl is een actueel overzicht van het assortiment te zien. Camera’s, objectieven, studio-materialen en vele accessoires worden snel tegen scherpe prijzen geleverd. Handig zijn ook de uitgebreide garantie opties of verzekeringsmogelijkheden. Voor zakelijke gebruikers is er via Foto de Vakman ook Canon, Nikon of Sony PRO Lease aan te vragen tegen zeer gunstige condities. Om hier meer over te weten te komen kan je mailen of bellen of navraag doen bij één van de winkels.

Tijdens het evenement kan het voorkomen, dat je accu van je camera door het maken van de vele foto’s van de vliegtuigen leeg raakt. In dat geval biedt Foto de Vakman een oplossing: zij kunnen op de stand je accu opladen. Goed om te weten is dat tijdens de Luchtmachtdagen er van alles direct uit voorraad geleverd kan worden, uiteraard met factuur. Daarnaast kan je met hoge korting actieproducten kopen. Let wel: op de locatie is er niet altijd goed internet. Mocht je interesse hebben in het aanschaffen van bijvoorbeeld objectieven met hoge korting, kan het daarom handig zijn om voor het bezoek van de Luchtmachtdagen de pinlimiet te controleren en indien noodzakelijk te verhogen zodat je meteen aan de slag kan met je nieuwe apparatuur.

Voor de bezoekers die wel alles willen volgen, maar niet hoeven te fotograferen biedt Foto de Vakman een aantal verrekijkers. Zoals een Canon verrekijker met stabilisatie die extra comfort biedt tijdens het kijken. Als je dit jaar naar de Luchtmachtdagen komt en iets wil uitproberen en je zeker wil zijn van beschikbaarheid kan er ook vooraf een reservering doorgegeven worden via de site of winkel. Foto de Vakman zorgt dan voor dat dit artikel meegebracht wordt en voor je klaarligt.

Spectaculaire vliegshows van stuntteams

Voor de spectaculaire vliegshows van stuntteams en mogelijk Apache helikopters of de nieuwe JSF is een snelle camera met een tele-of  telezoomobjectief het meest geschikt, en hier kunnen indrukwekkende opnames gemaakt worden. Bij de static show is een groot aantal moderne en klassieke vliegtuigen opgesteld en kan met een standaard of korte telelens gefotografeerd worden. Een objectief of een camera kan een grote aanschaf zijn. Om toch iedereen de kans te geven alles een keer zelf te proberen zijn er verschillende camera’s en objectieven in het verhuur segment beschikbaar.

Eigenaar Dirk Broekhaus kent een groot aantal klanten uit een ruime omtrek van Uden als vliegtuig-fotograaf of ‘spotter’ en deelt ook het enthousiasme dat dit evenement ‘hier bij ons in Uden plaatsvindt.’ Hij kan dus ook vanuit ervaring meedenken en adviseren als je op zoek bent naar een geschikte camera – lens combinatie voor het vastleggen van deze fascinerende samensmelting van techniek, stroomlijn en vermogen. ‘Er is met de techniek van de huidige generatie systeemcamera’s meer mogelijk dan ooit om op topsnelheid trefzeker alle actie vast te leggen,’ aldus Dirk Broekhaus. Foto de Vakman is al vanaf de eerste spiegelloze camera’s dé specialist om hiervoor de meest geschikte uitrusting te vinden. ‘En als je nu met spiegelreflex apparatuur werkt, is er vaak de mogelijkheid om uw objectieven door middel van een mountconverter ook op zo’n nieuwe systeemcamera te kunnen gebruiken.’

Toegang Luchtmachtdagen gratis

De toegang tot het terrein van de Luchtmachtdagen is gratis. Op de site van defensie is veel praktische informatie te vinden om je voor te bereiden op een geslaagde dag. 

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel