Filmen met je Nikon Z 6? Nikon introduceert videokit

Christel de Wolff 423 0
Nikon heeft de eerste systeemcamera videokit voor videoprofessionals geïntroduceerd. Het betreft een pakket speciaal voor de Nikon Z 6.
De onderdelen in de videokit voor de Nikon Z 6 geven je alle vrijheid om de rig naar je hand te zetten en bieden een fijne uitrusting om video's te produceren in de hoge kwaliteit die je gewend bent van de Nikon Z 6.

De Nikon Z 6 videokit

De videokit bevat allereerst de Nikon Z 6-systeemcamera met de FTZ-adapter. Met deze adapter kun je ongestoord gebruik maken van het uitgebreide assortiment NIKKOR-objectieven met F-vatting zonder aan kwaliteit in te leveren. De eveneens meegeleverde Atomos Ninja V ondersteunt het Atomos Open Protocol. En de SmallRig quick-release camera cage heeft een top handle aan de bovenkant waardoor vloeiendere bewegingen kunnen worden gemaakt.

Door middel van een firmware-update die later dit jaar wordt uitgebracht voor de Nikon Z 6, zal het vastleggen van RAW-video van de camera in ProRes RAW-indeling van Apple in combinatie met de Atomos Ninja V worden ondersteund. Daarmee behaal je maximale flexibiliteit bij het graderen.

 

Prijs en beschikbaarheid Nikon Z 6 videokit

De videokit voor de Nikon Z 6 is nu beschikbaar voor pre-order en zal medio september verschijnen met een adviesprijs van € 2.899,-

Meer info via de website van Nikon.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel