Firmware update voor Nikon Z 7II en Z 6 II

Christel de Wolff 1155
Nikon introduceert nieuwe firmware voor de Z 7II- en Z 6II én de nieuwe Z 6II essentiële videokit aan.

Met de nieuwe firmware 1.10 kunnen de Z 7II- en Z 6II-camera de ogen van mensen zelfs detecteren wanneer het gezicht van de persoon klein in beeld is. Ook zijn er verbeteringen te zien wanneer je fotografeert met Automatisch veld-AF (mensen) en Breedveld-AF (groot mensen). Deze firmware update biedt ook ondersteuning voor 4K UHD/60p voor video-opnames met de Z 6II. Voor zowel de Z 7II als de Z 6II, die voorbereid zijn voor RAW video uitvoer, is het nu mogelijk om externe recorders van Blackmagic Design te gebruiken. Hiermee is het mogelijk voor videomakers om video’s op te nemen 6 in zowel de Blackmagic RAW-indeling als en in de ProRes RAW-indeling.

Firmware Nikon Z 7 II en Z 6 II

Blackmagic RAW is een gebruiksvriendelijke videocodec die alle voordelen van RAW-opnamen biedt. Door gebruik te maken van meer nieuwe technologieën, zoals een nieuw geavanceerd demozaïek-algoritme, levert Blackmagic RAW beelden zonder zichtbaar verlies. Deze beelden zijn ideaal voor workflow waarbij hoge resolutie, hoge beeldsnelheid en hoog dynamisch bereik belangrijk is. Firmware 1.10 wordt uitgebracht op 25 februari 2021.

Videokit voor de Z 6 II

De Z 6II essentiële videokit bevat de full-frame Nikon Z 6II-systeemcamera waar de functie voor RAW-video-uitvoer al op is geïnstalleerd. Daarnaast bevat de kit o.a. de Atomos Ninja V, een Nikon FTZ-vatting-adapter, een SmallRig quick-release camera cage, een Magic Arm-klem en belangrijke accessoires zoals accu´s om professioneel video te produceren. Kortom, alle belangrijke hulpmiddelen die nodig zijn om jouw videoproducties naar een hoger niveau te tillen. De nieuwe essentiële videokit voor de Z 6II is vanaf eind februari verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 3.199,-.

Info: nikon.nl

Download de firmware updates voor Nikon Z 7 II en Z 6 II

De firmware update 1.10 is gratis te downloaden in het Nikon downloadcentrum.

  • Download firmware 1.10 voor de Z 7II (vanaf 25 februari) hier
  • Download firmware 1.10 voor de Z 6II (vanaf 25 februari) hier
afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel