Portretfotografie met Sony Xperia 1

Sterre Hartjes 481 0
Sony heeft zijn uiterste best gedaan om de Sony Xperia 1 te voorzien van een goede camera. Het valt namelijk niet te ontkennen dat smartphone fotografie met de dag beter wordt. Daarnaast is het eerste waar je naar kijkt bij het kopen van een nieuwe telefoon hoogst waarschijnlijk de camera kwaliteit.

 

In de video vergelijkt fotograaf Mike Hagen de nieuwe Sony Xperia 1 met de iPhone X en de Nikon Z6. De camera van de Xperia 1 zou natuurlijk niet de beelden van de Nikon overtreffen. Echter zijn veel mensen benieuwd naar de vergelijking tussen de telefoon camera en een professionele camera. De iPhone X en de Sony Xperia 1 zullen als het gaat om kwaliteit meer in de buurt van elkaar komen. Daarom ook de vergelijking tussen de twee.

Sony Xperia 1 met drie camera's

De Sony Xperia 1 heeft drie camera's van twaalf megapixels. Een normale groothoeklens met een brandpuntsafstand van 26mm en een diafragma van f/1.6, een ultragroothoeklens met 16mm met een diafragma van f/2.4 en een telelens met 52mm en ook een diafragma van f/2.4. Bij het maken van de foto kunnen instellingen aangepast worden zoals de ISO en exposure. De Sony Xperia 1 focust automatisch op de ogen door EyeAF.

Sony Xperia 1 tegen de iPhone X

De Xperia 1, iPhone X en de Nikon Z6 zijn alle drie zowel in de studio als buiten getest. Kijkend naar het eindresultaat valt het op de er een groot kleur verschil is tussen de foto's van de Xperia 1 en de iPhone X. De Sony Xperia 1 heeft natuurlijkere tinten en is vrij koel van kleur. De iPhone X heeft daarentegen een warmere kleur aan de foto. Dit kleurverschil maakt de ene telefoon niet direct beter dan de ander omdat dit ligt aan persoonlijke voorkeur. Wel is het zo dat de Sony Xperia 1 heel zacht oogt. De iPhone heeft felle en harde highlights in de foto. Dit is in de studiofoto's en de buiten foto's goed te zien. De foto's die buiten zijn gemaakt zijn gemaakt met behulp van portretmodus. Hagen verteld dat de Xperia 1 eerst te veel de achtergrond vervaagde maar dit aan te passen was tijdens het fotograferen.

De Sony Xperia 1 aan de linkerkant en de iPhone X aan de rechterkant

Uiteindelijke oordeel

De Sony Xperia 1 heeft het uitstekend gedaan in de vergelijking met de iPhone X. De Sony Xperia 1 is handmatig in te stellen en legt foto's natuurlijker vast. Het enige ding waar op afgehaakt kan worden is de koele kleur die de foto heeft. Echter is dit makkelijk aan te passen tijdens het bewerken van de foto. Conclusie, de Sony Xperia 1 is zeker aan te raden als je opzoek bent naar een nieuwe telefoon met een zeer goede camerakwaliteit.

Lees ook: Hier is de nieuwe Sony a9II