Facebook gaat likes verbergen

Facebook gaat likes verbergen

Eefke Burg 593 0
Eerder deze maand ontdekte reverse engineering expert Jane Manchun Wong dat Facebook bezig was met het verbergen van het aantal likes. Inmiddels is het officieel begonnen: Facebook verbergt het aantal likes in Australië en verwacht wordt dat er binnenkort meerdere landen zullen volgen.

Test verbergen likes op Facebook gestart op 27 september

De test om likes te verbergen startte officieel op 27 september in Australië. Net als bij Instagram kan de auteur van het bericht de aantal likes wel zien, maar kan de rest van de wereld dit aantal niet zien. In plaats van 'Jan Anoniem en 345 anderen' vonden dit bericht leuk, zie je alleen 'Jan Anoniem en anderen' vonden dit bericht leuk.

Lees ook: Beste bruidsfotograaf van Europa

In het begin van dit jaar begon Instagram met het experimenteren om likes te verbergen, eerst in Canada en daarna ook in zes andere landen: Australië, Brazilië, Ierland, Italië, Japan en Nieuw Zeeland. Ook Twitter is op dit moment bezig met een test op dit vlak.

Facebook verbergt likes vanwege mentale gezondheid gebruiker

Facebook voert de test naar eigen zeggen uit om te bekijken wat de gevolgen voor de mentale gezondheid is van de gebruikers. Australische beleidsdirecteur Mia Garlick gaf aan The Guardian aan dat uit onderzoek is gebleken dat de likes ervoor zorgen dat er veel 'sociale vergelijking' is, waardoor het hele platform meer als een wedstrijd zou aanvoelen.

Lees ook: 5 fotolocaties in Rotterdam

Hoe lang de test duurt en of deze uiteindelijk ook naar andere landen zal worden uitgebreid is op dit moment nog onbekend.

afbeelding van Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke