Exposure: skatefotografie van Thomas Sweertvaegher

Redactie 2042 0
De passie van Thomas Sweertvaegher is skatefotografie. Hij begon met een simpele camera zijn skate-vrienden te fotograferen en maakt inmiddels professionele foto's, waarbij hij vaak off-camera flitsers gebruikt.

"Ik fotografeer sinds mijn zestiende. Ik wilde mijn vrienden fotograferen op het skatepark. Eerst deed ik dit met een webcam-achtig toestel. Een half jaar later kocht ik een Fujifilm s5000. Maar daar moest ik dan weer teveel mee prutsen om te kunnen flitsen. Na wat omzwervingen werk ik nu met een Nikon D700. Vanaf dag 1 is skaten eigenlijk mijn favoriete onderwerp.

Sinds 2 jaar zit ook op de Academie van Gent richting fotografie. Daar snappen ze helaas het hele skategebeuren niet en ik lig daardoor nogal wat overhoop met mijn leerkrachten.

De laatste tijd kijk ik ook meer en meer naar bekende fotografen en zoek ook contact met mensen. Op die manier kun je veel meer leren dan op school vind ik. Zo loop ik nu stage bij de fotograaf Wouter van Vaerenbergh (Angels and ghosts). Tijdens de lange uren wachten om een artiest te fotograferen wordt er veel gepraat en daar kun je zoveel uit leren. De grote straatfotografen als Gary Winogrand spreken mij enorm aan. Ook kijk ik steeds meer naar portretfotografen en documentairefotografen. Mijn doel is om ooit een sterke documentaire reeks neer te zetten. Heel moeilijk voor mij, want lang werken aan een reeks kan ik nu nog niet.

Het liefst zou ik ook een beetje hoger klimmen in de skatefotografie. Zo stuur ik nu ook mijn fotos naar Europese skatemagazines in de hoop dat ze er eens een publiceren."


 
Foto's: © Thomas Sweertvaegher

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie