Exposure: Sieger Joostens

Redactie 2110 0
Sieger Joostens won eerder dit jaar de eerste prijs in onze fotoboekwedstrijd met als thema portretfotografie. Daarmee verdiende hij tevens een plek in onze Exposure-rubriek. Al op twaalfjarige leeftijd begon hij aan een vooropleiding audiovisuele vorming in Hasselt.

“Landschap, macro, nacht, portret en ga zo maar door; ik heb zeer uiteenlopende interesses.  Ik probeer in allerlei onderwerpen binnen de fotografie mijn persoonlijke visie te verwerken. Het is voor mij een uitdaging om me in iedere situatie goed te voelen met mijn camera. Ik creëer ook graag zelf een foto, meestal door te experimenteren met licht. Het effect dat daarmee bereikt kan worden, kan je nooit op dezelfde manier waarnemen met je blote oog. Fotografie is daarom vaak surrealistisch en daar hou ik van.

Eigen stijl

Mensen hebben mij al verteld dat ik een eigen stijl heb, maar ik ben het niet direct met ze eens. Ik denk graag na over dingen. Het overkomt me daarom vaak dat ik me helemaal verdiep in mijn gedachten. Ik wil verder gaan dan het onderwerp zelf. Deze visies of gedachten in mijn foto‘s vormen waarschijnlijk ´mijn stijl´. Foto’s probeer ik interessant te houden door telkens anders te werken. Zo is voor mij iedere keer een eigen visie of gedachte in een foto verwerken een extra stap naar wat ik wil bereiken.

Fotografie

Na mijn vooropleiding was voor mij de keuze tussen fotografie of film snel gemaakt. Het leek me interessanter de uitdaging aan te gaan om mensen stil te doen staan bij slechts één beeld, in plaats van met een serie. Ik wil een verhaal of sterke emoties in een kader te zetten. Fotografie is daarom voor mij een medium om kunst te creëren.”

To become conscious

Deflagration

A glimpse of hope

River of belief

Trilogy

The final escape

Pervading


Metempsychosis
Foto's © Sieger Joostens

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie