Exposure: Robbie Depuydt

Redactie DIGIFO... 2050 0
Robbie Depuydt begon met fotografie om de trucs van zijn skatende vrienden vast te leggen. Later nam hij zijn camera bijna overal mee naartoe om sfeerbeelden te fotograferen. Nu verfijnt hij zijn technische vaardigheden op de Karel de Grote Hogeschool.

“Ik ben met fotografie in contact gekomen door het skateboarden. Eerst wou ik de trucjes van mij en mijn vrienden vastleggen met een videocamera die ik net had gekocht. Na twee jaar ben ik hiermee gestopt. Via via heb ik een tweedehands Canon 30D op de kop kunnen tikken. Sindsdien ben ik bezig met fotografie. In het begin was het vooral het skateboarden, maar na verloop van tijd nam ik mijn camera elke dag mee om sfeerbeelden te maken.

Na twee jaar multimedia te hebben gestudeerd bleek dit toch niets voor mij te zijn en besloot ik fotografie te gaan studeren aan de Karel de Grote Hogeschool te Antwerpen. Hier heb ik meer leren kijken naar licht en leren werken met flitslicht. Dit laatste probeer ik nu zoveel mogelijk te gebruiken omdat ik vind dat dit toch een extra aan het beeld geeft.

Na het afgelopen schooljaar heb ik ondervonden dat modefotografie en publicitaire fotografie wel iets voor mij zijn.”
Foto's © Robbie Depuydt

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie