Exposure: modelfotografie van Dmitriy Chinovnikov

Redactie 1155 0
De vijfentwintigjarige Dmitriy Chinovnikov uit Sint Petersburg is gespecialiseerd in modelfotografie. Ondanks het feit dat hij nog maar twee jaar bezig is, fotografeert hij al veel voor ontwerpers en modellenbureaus. Zijn foto’s hebben een casual uitstraling, waarbij alle aandacht naar het model gaat.

"Ik ben twee jaar geleden begonnen met fotograferen. Het begon eigenlijk per ongeluk, toen ik een DSLR aan mijn broer cadeau gaf, maar ik gebruikte de camera meer dan hij! Ik merkte dat ik graag foto's van mensen maak, en ik begon mijn vaardigheden te ontwikkelen door mijn vrienden te fotograferen.

Na enige tijd begon ik aanbiedingen te krijgen van ontwerpers en modellen. Op dit moment werk ik samen met een paar modellenbureau's die mij op elk moment elk model dat ik wil fotograferen ter beschikking kunnen stellen. Tijdens het maken van de foto's besteed ik vooral aandacht aan de ogen, lippen en het haar van het model, omdat ik die essentieel vind. Mijn stijl kan worden omschreven als ‘city casual'; ik besteed niet zoveel aandacht aan de achtergrond, alleen het model is belangrijk.

Ik probeer de schoonheid van het model vast te leggen, om die camerahoek te vinden waar ze er op haar best opstaat. Mijn favoriete model is Dasha Malygina, die je bijna niet verkeerd kunt fotograferen. Het is interessant dat ik nooit fotografie heb gestudeerd; ik denk dat je er oog voor hebt of niet. Je neemt een camera in je handen en je bent succesvol of niet.

Ik volg geen bepaalde stromingen of fotografen, ik doe het gewoon op mijn eigen manier. Ik hoop dat de mensen die mijn foto's bekijken ze interessant vinden. Ik gebruik een Nikon D300 en ik houd ervan om handmatige lenzen te gebruiken, zoals oude Nikkors of Voigtländers."

 

 Alle foto's: (c) Dmitriy Chinovnikov

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie