Exposure: Mirjam van den Berg

Redactie DIGIFO... 2984 0
Mirjam van den Berg houdt van verhalende fotografie. Ze besteed veel aandacht aan de aankleding van haar foto’s. Vaak gebruikt ze zichzelf als onderwerp, ze is op dit moment dan ook bezig met een “365 times me” project bezig.

“Mijn liefde voor fotografie werd al jong geboren en vanaf mijn zestiende kroop ik met enige regelmaat voor de camera van een bevriend fotograaf. Een aantal jaar later trouwde ik met een fotograaf, van hem leerde ik te kijken naar licht en compositie en werd ik met regelmaat ingezet als studioassistente. Het duurde vervolgens nog een aantal jaren voordat ik zelf de camera ter hand nam.Mijn inspiratie haal ik uit de wereld om mij heen, mensen en het leven vind ik een prachtige inspiratiebron. Ik houd van verhalende fotografie, maar ook van absurdistische beelden of humor en contrasten in fotografie.

Vanaf 10 oktober 2009 ben ik het project “365 times me” gestart, ik rond het af op 10-10-2010. Iedere dag maak ik een zelfportret en streef ernaar om in dit jaar zoveel mogelijk ‘gezichten’ uit mijzelf te halen, ze hoeven niet mijn persoonlijkheid neer te zetten, maar ze moeten wel geloofwaardig zijn.

Ik heb een voorkeur om alledaagse dingen te gebruiken en in een niet alledaagse omgeving te plaatsen. Als fotografe heb ik er veel baat bij dat ik zelf weet hoe het is om voor de camera te zitten en hoe belangrijk het is om een goede klik op te bouwen met degene die je fotografeert, alleen dan komt er volgens mij een optimaal resultaat uit een sessie.

Voor aankomend jaar zijn er plannen om twee boeken uit te brengen, één na mijn 365-project en een ander boek over het heden en verleden van een oud kloosterhuis.”Foto's © Mirjam van den Berg

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie