Exposure: Jelle Vermeiren

Redactie DIGIFO... 1844 0
Jelle Vermeiren moet voor zijn studie fotografie meestal technisch perfecte foto’s maken. In zijn vrije tijd portretteert hij vaak vrienden en dan kiest hij er juist voor om met het aanwezige licht te werken.

“De school waar ik studeer moedigt technische perfectie aan en dat is dan ook terug te zien in werken die ik voor school maak. Deze opdrachten komen dus vaak tot stand met speciale belichting en staan in schril contrast met beelden die ik in mijn vrije tijd maak. Ik vind het namelijk ook aangenaam om gewoon met mijn camera op stap te gaan en vrienden te fotograferen met het aanwezige licht, om puur bezig te zijn met het creëren van een sfeer.

Het liefst van al houd ik me bezig met portretten, maar ook architectuur, interieur, reclame en mode zijn onderwerpen waar ik in geïnteresseerd ben en die ik dus ook graag fotografeer.

Inspiratie

In de fotografie kijk ik op naar grote namen zoals Avedon, Rankin, Leibovitz, Crewdson, maar ik haal mijn inspiratie daarom niet enkel uit deze fotografen of één en hetzelfde genre. Veel naar foto’s kijken is voor mij het belangrijkste, zolang de foto’s mijn visie op fotografie kunnen verruimen.

De drie portretten die ik heb geselecteerd zijn beelden van vrienden in hun vertrouwde omgeving. Daarnaast ook nog drie beelden die deel uitmaken van mijn eindwerk van dit jaar. De reeks is gekaderd in de conceptuele reclamefotografie, en vormt een kritiek op de gebreken in onze moderne maatschappij.”

Portret

Eindwerk


Foto's © Jelle Vermeiren

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie