Exposure: Boris Godfroid

Redactie 2113 0
Door zijn derde prijs in de natuur en landschap-fotowedstrijd van een paar maanden geleden, verdient Boris Godfroid nu ook een plekje in de exposure-rubriek. Zijn oudere broer bracht hem drie jaar geleden in aanraking met fotografie.

“Samen gingen we geregeld op fototocht. Ieder had dan zijn eigen genre beelden: hij voornamelijk landschappen, ik insecten. De kleine beestjes boeide me vanaf dat ik ze voor het eerst van dichtbij bekeek. Ze hebben opmerkelijke vormen, kleuren en structuren. Door ze van dichtbij te fotograferen zet ik al deze aspecten in de 'spotlight' en breng ik de kijker op het niveau van hun leefwereld. Soms lijkt het alsof je hun emoties kunt aflezen.

Macro

Kleur vormt een belangrijk aspect in mijn macrofoto’s. Bij voorkeur moeten ze helder, opvallend en vrolijk zijn. Om foto’s met een extreme vergrotingen te maken, gebruik ik een gewone 105mm macrolens waar ik een omgekeerde 50mm-lens op schroef. Hierdoor kan ik van heel dichtbij scherpstellen. Om levendige kleuren te krijgen, een kleine scherptediepte te hebben en het beeld te kunnen bevriezen gebruik ik een externe flits. Zo kan ik de schaduwen controleren en ben ik onafhankelijk van het zonlicht.

Insecten

Het is fantastisch om vroeg op pad te gaan op zoek naar ‘slapende’ insecten. Even neerhurken in het gras en je ziet er al een tiental. Maar dan is het de uitdaging een fotogeniek insect op een speciale manier vast te leggen. Bloemkelken hebben bij mij de voorkeur. Een kleurrijke achtergrond is dan bijna altijd gegarandeerd en soms geven de minuscule pollenkorrels een leuk extra detail.”

Foto's © Boris Godfroid

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie