Exposure: Andrew George

Redactie DIGIFO... 2088 0
Met een speciaal plekje in zijn hart voor IJsland was reis- en natuurfotograaf Andrew George al ver voordat de Eyjafjallajökull-vulkaan uitbarstte er te vinden. Hij schoot er prachtige platen, maar laat zich nu ook inspireren door de natuur dicht bij huis.

“De prachtige vergezichten en natuur van IJsland inspireerde mij om deze te vereeuwigen op de gevoelige plaat en mee naar huis te nemen. Daarmee is voor mij het fotograferen zo’n tien jaar geleden begonnen, op reis. Door te fotograferen wordt je steeds meer bewust van de natuur om je heen, de eerste stap om juist ook in mijn eigen woonomgeving te gaan fotograferen. Je leert opnieuw kijken, waardoor de meest eenvoudige onderwerpen een bron van inspiratie kunnen zijn. Om de fotografische techniek echter goed te kunnen beheersen heb ik de basiscursus fotografie gevolgd op de Fotovakschool, een goede basis om jezelf te gaan ontwikkelen als fotograaf.”

Dicht bij huis

“Tegenwoordig laat ik me voornamelijk inspireren door de natuur dicht bij huis. Dat geeft me ook de mogelijkheid vaak terug te gaan naar hetzelfde gebied, waardoor je het gebied steeds beter leert kennen en steeds weer nieuwe dingen ontdekt. Zo kun je ook op de juiste tijdstippen teruggaan en ben je goed voorbereid op datgene wat je wil fotograferen. Maar de natuur is en blijft onvoorspelbaar, dat maakt het juist zo bijzonder en spannend. De onverwachtse momenten in de natuur zijn vaak de meest onvergetelijke.”

Bewustwording

“Met sfeer, vorm, (kleur-)contrast en passie voor de natuur probeer ik de essentie van een onderwerp op creatieve manier vast te leggen in mijn fotografisch werk. Het is niet alleen een vorm van expressie en ontspanning voor mezelf. Ik hoop dat de kijker hierdoor ook langer blijft kijken naar de foto’s en er een (milieu) bewustwordingsproces op gang wordt gezet. IJsland heeft een speciale aantrekkingskracht op mij vanwege het vaak mooie noordelijke licht, het weidse landschap en de zichtbaarheid van de 'oer'-elementen van de aarde. In de nabije toekomst wil ik hier zeker nog regelmatig terugkeren.”

Foto's © Andrew George

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie