Rutger Geerling in Fotomuseum aan het Vrijthof

Expositie: This is my Church, een ode aan Electronic Dance Music nu te zien

Christel de Wolff 2168 0
De Nederlandse dancefotograaf Rutger Geerling exposeert van 3 oktober 2020 tot en met 28 februari 2021 in Fotomuseum aan het Vrijthof in Maastricht. Met 'This is my Church' toont het museum een selectie imposante foto’s van internationale dancefestivals en events in stadions en grote clubs. Daarbij spelen Nederlandse DJ-helden als Afrojack, Armin van Buuren, Hardwell, Nicky Romero en Tiësto een prominente rol.

Rutger Geerling is één van ’s werelds topfotografen op het gebied van Electronic Dance Music (EDM). Gestart als pionier fotografeert hij de internationale dancescene al 25 jaar en geniet groot respect van organisatoren en artiesten. Met zijn camera legt hij de muziek, vrijheid, liefde, saamhorigheid, energie, vriendschap en magie van deze fascinerende cultuur vast.

Expositie This is my Church

Met de kleurrijke tentoonstelling brengt het fotomuseum een ode aan Electronic Dance Music. Zeventig foto’s en ondersteunende video’s bieden een uniek inzicht in de dancewereld. Naast indrukwekkende landscapes van festivals, decors en vuur- en lichtshows, worden in het monumentale museum ook backstage foto’s, intieme portretten van concertbezoekers, aktiefoto’s van DJ’s, selfies van (festival)bezoekers en een DJ-booth gepresenteerd.

De fotograaf heeft talrijke registraties gemaakt van toonaangevende festivals en dancefeesten als Sensation in Amsterdam, Tomorrowland in Boom (België), Ultra Music Festival in Miami (USA) en Sunburn in Goa (India). Bij deze events heeft Geerling ook veelvuldig samengewerkt met buitenlandse top-DJ’s als Carl Cox, David Guetta en Dimitri Vegas & Like Mike.   
Foto: Rutger Geerling - Armin van Buuren - Armin Only Intense Amsterdam 2013

Over Rutger Geerling

Rutger Geerling (1970) woont in Rotterdam waar hij een opleiding Bestuurskunde heeft voltooid. Hij volgde zijn hart en werd in 1995 professioneel fotograaf, ook onder de naam Rudgr. In 2015 is zijn veelgeprezen boek 'This is my Church' verschenen met een overzicht van 20 jaar Electronic Dance Music. Met het inspirerende fotoboek is hij winnaar van de prestigieuze Pop Media Prijs 2015. De iconische foto’s van Rudgr worden wereldwijd gepubliceerd en zijn nu voor het eerst in een museale setting te zien.

Headerfoto: Rutger Geerling - Avicii - Ultra Korea Seoul 2016

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel