@Sebiha Oztas Joyce, Nederlandse Academie voor Beeldcreatie Fotovakschool

Expositie Nederlandse Academie voor Beeldcreatie Fotovakschool

Lars Kruijdenberg 572 0
Fotogalerie Objektief host een tentoonstelling van het werk van vier afgestudeerden van de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie/Fotovakschool. De tentoonstelling is te zien van 1 april t/m 8 mei 2020. De opening is op zondag 29 maart om 16.00 uur.

De Nederlandse Academie voor Beeldcreatie is een opleidingsinstituut met twee faculteiten. Deze faculteiten zijn Nederlandse Fotovakschool en Dutch Filmers Academy waarop fotografie- en filmonderwijs gegeven. Dit sluit nauw aan op de arbeidsmarkt en geeft studenten de ruimte om hun creativiteit te ontwikkelen en helpt hen om marktgericht, ondernemend en succesvol te worden.

Marjon Trap

Het werk van Marjon laat zien dat wanneer we zo door blijven gaan met het gebruik van plastic, in de toekomst het verschil tussen natuur en plastic niet meer te zien is. De fotoserie “Natuur en Plastic, voor altijd verbonden?” van Marjon nodigt uit tot dialoog en wil je bewust laten worden van dit probleem.

Daniël Martinus

Het project van Daniël “Meet Hermann” gaat over de intimiteit tussen mensen en robots met menselijke eigenschappen. De robots krijgen steeds meer menselijke eigenschappen en functies en worden ingezet in de zorgsector. Het doel van dit project is  bewustwording ver de beperkte menselijkheid van deze humanoids.

Sebiha Oztas

Sebiha presenteert een fotoserie met de naam “Onder Dak”. De serie gaat over de groeiende groep thuiswonende jongvolwassenen in de maatschappij en de plaats die zij daarin nemen. De jongeren hebben allemaal een andere achtergrond, zowel sociaal, cultureel als studie of werk gerelateerd. Komt men meer te weten over een persoon door te kijken naar zijn of haar slaapkamer? Geeft dit inzicht ons een blik in de ambities, beweegredenen of hoe de  thuiswonende jongvolwassene in het leven staat?

Foto: Sebiha Oztas Joyce, Nederlandse Academie voor Beeldcreatie Fotovakschool.

Namirte Stevens

Namirte is een natuurliefhebber. Het is haar opgevallen dat we vreemde dingen met planten doen wat nadelig is voor de natuur ten behoeve van onszelf. We snoeien de gekste vormen in planten en houden de meest exotische planten in onze tuin. Met deze fotoserie brengt Namirte gecultiveerde elementen terug naar de oorsprong (De Natuur). De foto’s laten ook zien hoe we onze leefomgeving “ver-intratuiniseren”. Ook houden de foto’s de kijker een  spiegel voor.

Meer weten en de expositie bezoeken? Klik hier.