'Through the Eyes of Others'

Expositie Fotograaf Micky Hoogendijk nog tot en met 19 mei te bezoeken

Redactie DIGIFO... 3139 0
Galerie Hans Persoon presenteert in samenwerking met de bloemkunstenaars van Oogenlust een verkooptentoonstelling van kunstfotograaf Micky Hoogendijk. De fotograaf toont portretten die de kwetsbaarheid en verborgen schoonheid van mensen weerspiegelen met een prominente rol voor de nieuwe serie 'The Nudes', dwars op de tijdgeest.

De tentoonstelling, 'Through the Eyes of Others' getiteld, is nog tot en met 19 mei 2018 te bezoeken op Domein Oogenlust in het Brabantse Eersel. 

Voor 'The Nudes' geven mannelijke en vrouwelijke modellen, jong en oud, zich letterlijk en figuurlijk bloot. Elk naakt zet een stap recht naar je toe. De serene naaktportretten laten de ultieme kwetsbaarheid zien. Met deze beelden zijn nieuwe, intrigerende composities gemaakt, als antwoord op de huidige tijdgeest.

Op donderdag 19 april gaf Micky een spectaculaire presentatie van 'The Nudes'. Die dag lichtte zij het nieuwe project en haar passie toe. Terugkerende thema’s in het werk van de fotograaf zijn religie, maatschappij, androgynie en mythologie. Daarbij is het begrip 'vrijheid' de rode draad.

Nogmaals een bezoek


Op veler verzoek zal Micky Hoogendijk nogmaals een bezoek brengen aan Galerie Hans Persoon. Op donderdag 10 mei (Helmelvaartsdag) tussen 13.00-15.00 uur is zij aanwezig zijn om vragen te beantwoorden en een toelichting te geven op haar werk. Iedereen is van harte uitgenodigd. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd.

Micky Hoogendijk (1970) woont en werkt momenteel in Los Angeles. In 2017 is haar autonome portretfotografie gebundeld in het boek ’Through the Eyes of Others' met tentoonstellingen in Museum Jan van der Togt in Amstelveen, Museum Jan Cunen in Oss en Museum CEART in Tijuana, Mexico. Eduard Planting Gallery in Amsterdam presenteert haar werk ook op kunstbeurzen als de KunstRAI en PAN Amsterdam. Meer over Galerie Hans Persoon lees je hier

In DIGIFOTO Pro 2.2018 die vanaf vandaag in alle boekhandels in de gehele BeNeLux ligt, lees je een uitgebreid interview met Micky Hoogendijk. Neem snel een abbonnement. Je kunt deze editie en voorgaande nummers ook los bestellen voor € 7,95, inclusief verzendkosten (binnen Nederland).

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie