Expositie A tribute to Terry O'Neill, binnenkort te zien

Christel de Wolff 568 0
Afgelopen november overleed de celebrity fotograaf Terry O'Neill. De fotograaf werd in Nederland vertegenwoordigd door de Eduard Planting Gallery, die van 8 januari tot en met 21 maart 2020 een tribute expositie aan hem zal wijden.
De expositie is een eerbetoon aan de Britse celebrity fotograaf. De Eduard Planting Gallery toont een selectie iconische zwart-wit portretten van filmsterren en artiesten uit met name de Swinging Sixties en Roaring Seventies.

 Terry O'Neill - Brigitte Bardot, 1970 - Courtesy Eduard Planting Gallery.

Terry O’Neill begon zijn carrière als fotograaf in 1958 en was een echte pionier op het gebied van celebrity fotografie. Voor zijn grote verdiensten voor de fotografie werd hij in oktober nog door Prins William benoemd tot Commandeur in de Orde van het Britse Rijk. De legendarische fotograaf heeft in 60 jaar een ongekend aantal beroemdheden uit de film-, muziek- en modewereld voor zijn camera gehad. Het werk van O’Neill wordt dan ook veelvuldig gepubliceerd in magazines en dagbladen. Daarnaast is zijn omvangrijk en beeldbepalend oeuvre gebundeld in talrijke fotoboeken. Hij behoort internationaal tot de meest verzamelde fotografen. De National Portrait Gallery in Londen heeft bijna 80 portretten in haar collectie.

Terry O’Neill liet met zijn ongedwongen, intieme foto’s de menselijke kant van celebrities zien en heeft The Beatles en The Rolling Stones in hun beginperiode gefotografeerd. Ook portretteerde hij Audrey Hepburn, Brigitte Bardot, Faye Dunaway, Raquel Welch, Sophia Loren, Frank Sinatra, Roger Moore, David Bowie, Elton John, Kate Moss, Amy Winehouse en Nelson Mandela.

Bezoek de expositie: A tribute to Terry O'Neill

De Eduard Planting Gallery bevindt zich aan de Eerste Bloemdwarsstraat 2 te Amsterdam. De galerie is woensdag tot en met zaterdag van 13:00 tot 18:00 geopend. Meer informatie en een bezoek plannen doe je via de website

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel