Epson steunt fotoproject No Family tijdens landelijke Fotoweek

Redactie DIGIFO... 1084 0
In het kader van de eerste landelijke Fotoweek, van 20 tot en met 29 september, vindt in Amsterdam de expositie No Family plaats. Een fotoproject rondom alternatieve familierelaties zoals stiefouders, adoptiebroertjes, sponsorkinderen en donorvaders. De expositie wordt dynamisch opgebouwd uit onder andere publieksinzendingen en foto’s die ter plekke door bekende fotografen worden gemaakt en afgedrukt. Epson steunt het project door printers, papier en inkt beschikbaar te stellen.

Persbericht

No Family is onderdeel van De Fotoweek, met dit jaar ‘Kijk! Mijn Familie’ als thema. De No Family expositie is een initiatief van Galerie Weesperzijde en uitgeverij Pixelperfect. Naast Epson steunen Plan Nederland en Samsung eveneens het initiatief.

'Dit project slaat op een bijzondere manier een brug tussen professionele fotografen en gewone mensen, door bijzondere verhalen van iedereen te exposeren, ongeacht de fotograaf. Als producent van onder andere fotoprinters voor alle doelgroepen vinden we dit een mooi initiatief dat we graag steunen.' zegt Ward Estoppey, Channel Marketing Manager bij Epson Nederland.

De Epson printers (Stylus Pro 3880, Expression Photo XP-750 en Expression Photo XP-850) worden ingezet voor het printen van de ingezonden en professionele foto’s die in de galerie geëxposeerd worden en voor afdrukken die ter plaatse gemaakt worden door de professionele fotografen en die de geportretteerden mee naar huis mogen nemen. Daarnaast zijn er fotografen op straat aanwezig om foto’s te maken van niet-familieleden (maar die wel een sterke band hebben). Die foto’s worden rechtstreeks, met behulp van Email Print (één van de Epson Connect diensten), vanaf de camera naar de printer gemaild en worden meteen onderdeel van de expositie. De eerste foto’s zijn inmiddels binnen en hangen al aan de muur.

De professionele fotografen die meewerken aan de expositie zijn Eddy Posthuma de Boer, Jutka Rona, Pieter Boersma, Els Zweerink, Ton Hendriks, Gijsbert Hanekroot, Bob Bronshoff, Barend Fieret, Janneke Aronson en Michiel Spijkers. Mensen die wel een bijzondere band hebben maar geen geschikte foto hebben kunnen hiervoor terecht bij de galerie. Een van de professionele fotografen is dagelijks tussen 2 en 5 aanwezig om ter plekke een foto te maken en printen voor de expositie.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie