EIZO en Magnum Photos kondigen wereldwijde samenwerking aan

Redactie DIGIFO... 868 0
EIZO en Magnum Photos kondigen een wereldwijd samenwerkingsprogramma aan, waarbij 14 ambassadeurs van Magnum de ColorEdge-monitoren van EIZO in hun Color Management workflow zullen integreren en EIZO van objectieve feedback over hun ervaringen zullen voorzien.

Persbericht:

De inzichten van Magnum zullen EIZO helpen bij de verdere ontwikkeling van nieuwe softwareoplossingen voor grafische monitoren en de kalibratie ervan.

EIZO en Magnum zullen ook samenwerken bij het opstellen van individuele profielen van de ambassadeurs, met informatie over hun carrière, oeuvre en ervaringen met EIZO-monitoren. EIZO zal in november met de publicatie van deze profielen op de website (www.eizo.com) beginnen. Bovendien zal elke ambassadeur een aantal afbeeldingen uit zijn werk beschikbaar stellen, zodat EIZO hiermee de monitoren wereldwijd op beurzen en in showrooms kan demonstreren.

'De nauwkeurige weergave van kleuren en grijstinten is van het grootste belang voor Magnum en zijn aangesloten fotografen. We organiseren elk jaar tal van grote tentoonstellingen in culturele instellingen. Daarvoor zijn uiterst precieze fine-art afdrukken van het beeldmateriaal onontbeerlijk. De integratie van EIZO ColorEdge-monitoren in onze workflow zal zowel ten goede komen aan de restauratie van het historisch beeldarchief van Magnum als aan de productie van hedendaagse foto’s door onze leden.' Alex Majoli, voorzitter van Magnum Photos International.

De ColorEdge-serie is de professionele lijn van Color Management Monitoren van EIZO. De meeste ColorEdge-monitoren zijn voorzien van een geïntegreerde kalibratie- of correctiesensor en worden ondersteund door EIZO’s eigen ColorNavigator-software. Zo leveren ze voorspelbare kleurresultaten en bieden ze gebruiksgemak dankzij de geheel automatische scherminstelling.

'We zijn erg verheugd over onze samenwerking met Magnum Photos. We vinden het belangrijk dat de mensen en gebeurtenissen van onze tijd worden gedocumenteerd en stellen onze grafische oplossingen daar graag voor beschikbaar', zegt Yoshitaka Jitsumori, directeur en bestuursvoorzitter van EIZO Corporation. 'Het inzicht dat Magnum ons over onze monitoren biedt, zal in hoge mate bijdragen aan onze mogelijkheden om innovatieve grafische oplossingen te blijven ontwikkelen die de meest nauwkeurige kleuren leveren en de gebruikservaring binnen een creatieve workflow verbeteren.'

Ambassadeurs van Magnum Photos

Carl De Keyzer, Elliot Erwitt, Jim Goldberg, Paul Hayward, Alex Majoli, Enrico Mochi, Matt Murphy, Trent Parke, Martin Parr, Paulo Pellegrin, Gilles Peress, Jonathan Roquemore, Alec Soth en Donovan Wylie.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie