Zoem!!

Een nieuwe drone camera van... Leica?

Siem van Woerkom 393 0
Leica heeft een speciale camera ontwikkeld voor de nieuwe Yuneec Typhoon 3-drone.

Partnerschap

Het chinese merk Yuneec en Leica hebben vandaag het begin van een strategisch partnerschap aangekondigd. Het eerste resultaat van deze samenwerking werd vandaag gepresenteerd in de vorm van de Typhoon H3 met ION L1 Pro-camera. Het is een drone uitgerust met een hoogwaardige 1inch sensorcamera die speciaal ontwikkeld is voor geavanceerde luchtfotografie en, dankzij Leica foto-engineeringtechnologie, ook voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen.

Zowel de software als de hardware van de ION L1 Pro-camera zijn in samenwerking met Leica-ingenieurs ontwikkeld, wat betekent dat we het iconische Leica Industrial ontwerp ook in deze drone kunnen bewonderen. Samen combineren de merken prijswinnende technologie met uitstekende cameratechnologie en optische expertise en hebben zo een precisietool gecreëerd voor fotografen en filmmakers die de wereld vanuit nieuwe invalshoekenen willen bekijken.

Prachtig krachtige drone

Al meer dan 100 jaar staat Leica voor kwaliteit, precisie, uitzonderlijke beeldprestaties en iconisch ontwerp. Iets wat talloze fotografen tot op de dag van vandaag koesteren. 'In het kader van het strategische partnerschap met Yuneec kan Leica zich concentreren op het belangrijkste - zijn kerncompetentie op het gebied van optica en digitale beeldvorming - en zich tegelijkertijd positioneren in een zeer innovatieve en aantrekkelijke zakelijke sector.' zegt Matthias Harsch, Chief Executive Officer van Leica Camera AG. Yuneec is een van 's werelds grootste drone-fabrikanten en staat voor veiligheid, eenvoudige bediening en transparante open-source architectuur. 

'De Typhoon H3 met ION L1 Pro-camera combineert kunst en technologie, ambacht en moderniteit op een unieke manier en brengt daarmee onze luchtfotografie naar nieuwe hoogten. Deze symbiose maakt het mogelijk om unieke luchtfoto's te maken vanuit onbeperkte hoeken waardoor ze niet alleen de creativiteit van elke fotograaf en filmmaker weerspiegelen maar ook stimuleren. In de samenwerking tussen Yuneec en Leica ligt de focus op de fotograaf en hun artistieke visie. Dit uit zich in ons eerste gezamenlijk ontwikkelde product, dat binnenkort zal worden uitgebracht als een perfect op elkaar afgestemd hulpmiddel dat aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoet.' legt Wenyan Jiang, oprichter en voorzitter van Yuneec International uit.

Het is op heden nog niet bekend wanneer de drone en/of camera te koop zal zijn. Ook is er qua specificaties nog niets bekend. Een ding weten we wel.. reken op een fiks prijskaartje. 

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem