Een exclusief kijkje in de fabriek van Leica

Mark IJsendoorn 1563 0
In de steriele, spierwitte fabrieksruimten die wel uit een sciencefictionfilm lijken te komen, zetten tientallen specialisten de camera’s met de hand in elkaar. Bekijk de beelden hier zelf.

Deze video van fotograaf Richard Seymour geeft een exclusief kijkje in de keuken van Leica in hun fabriek in Wetzlar, Duitsland. Daar wordt in spierwitte, steriele laboratoria de nieuwe Leica M10 in elkaar gezet. De beelden lijken haast uit een sci-fi film te komen.

Leica M10 in productie

De M10 wordt alleen gemaakt in de fabriek in Wetzlar. De camera, die bestaat uit 1100 losse onderdelen, wordt door specialisten volledig met de hand in elkaar gezet. De metalen boven- en onderkant van de camera wordt door de machine gesneden, waarna medewerkers ze maar liefst veertig minuten lang met de hand polijsten en poetsen.

Leica doet dingen net even anders dan andere camerafabrikanten. Hun high-end camera’s zijn legendarisch, met name onder straatfotografen. Maar door het fikse prijskaartje blijven camera’s van Leica voor de meeste fotografen een droom.

A masterpiece in the making: The Leica M10 from Richard Seymour on Vimeo.

Lees ook: Hands on met de Leica M10

 

afbeelding van Mark IJsendoorn

Mark IJsendoorn | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark