Duitse iF Product Design Awards voor de Nikon DF, D750 en Nikon 1 V3

Redactie DIGIFO... 1112 0
Maar liefst drie Nikon producten zijn tijdens de iF Design Awards 2015 in de prijzen gevallen. De Nikon Df, de D750 en de compactsysteemcamera Nikon 1 V3 zijn bekroond tijdens de iF Product Design Awards 2015.

Persbericht:

De iF Design Awards zijn al sinds 1953 wereldwijd erkende prijzen. Elk jaar worden de winnaars van deze prestigieuze prijzen gekozen uit producten die over een superieur design beschikken. Er zijn onderscheidingen te behalen in diverse categorieën waaronder de Product Design Awards, Communication Design Awards en Packaging Awards. Bij het uitkiezen van de winnaars is gelet op productaspecten als de kwaliteit van het ontwerp, de functionaliteit, de mate van innovatie, de bediening en branding.

Nikon-producten die een iF Product Design Award hebben ontvangen:

Nikon iF Design Awards 2015De Nikon Df is een digitale SLR-camera van FX-formaat die zeer draagbaar, compact en licht is. De camera is prettig in gebruik doordat deze superieure beeldkwaliteit combineert met intuïtieve bediening. Dankzij de grote metalen regelaars die voor de Df zijn uitgekozen is de bediening eenvoudig, met directe visuele bevestiging van de instellingen in een nauwkeurig ontwerp. Bovendien is de camera uitgerust met een Nikon CMOS-beeldsensor van FX-formaat en de EXPEED 3-beeldprocessor. De camera voorziet in 16,2 miljoen effectieve pixels.

De Nikon D750 beschikt over 24,3 miljoen effectieve pixels. Deze camera is uitgerust met een nieuwe CMOS-beeldsensor van FX-formaat en een EXPEED 4-beeldprocessor. De camera biedt superieure beeldkwaliteit en volledige specificaties die de functies van professionele modellen benaderen, en dat alles in een flexibele, compacte, lichte en slanke body. Dit is de eerste Nikon camera van FX-formaat met een kantelend lcd-scherm en een ingebouwde Wi-Fi-functie voor meer gebruiksgemak.

De Nikon 1 V3 levert geweldige prestaties op het gebied van het volgen van bewegende onderwerpen, met de hoogste* snelheid van continu-opnamen van ongeveer 20 fps met AF (tot ongeveer 60 fps bij vergrendelde scherpstelling) en een korte afdrukvertraging, alles in een compact, flexibel en licht apparaat. Het bedieningssysteem van deze camera is herkenbaar voor gebruikers van digitale SLR's. Bovendien heeft dit apparaat een kantelend lcd-scherm waarmee u flexibel en vanuit elke hoek opnamen kunt maken, en een touchscreen dat zorgt voor eenvoudige en intuïtieve bediening. Daarnaast heeft de Nikon 1 V3 een ingebouwde Wi-Fi®-functie waarmee gebruikers eenvoudig beelden van hoge kwaliteit kunnen overdragen en delen.

*Van digitale camera's met verwisselbare objectief die verkrijgbaar waren op 26 februari 2015; op basis van onderzoek door Nikon.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie