DoKa afdrukken vs digitale afdrukken

DoKa afdrukken vs digitale afdrukken

Nadja Geskus 1878
In de loop der tijd is de manier van afdrukken behoorlijk verandert. Vroeger werd alles met de hand in de donkere kamer ontwikkeld en tegenwoordig gaat alles digitaal door de printer. Maar wat zijn nu eigenlijk de verschillen tussen DoKa afdrukken en digitale afdrukken? The Art of Photography maakte er een interessante video over.

Afdrukken

Wat zijn nou eigenlijk precies de verschillen tussen DoKa afdrukken en digitale afdrukken? The Art of Photography zette het contrast voor je op een rijtje. Hiervoor gebruikte ze een medium formaat camera, waarbij ze de negatieven op twee verschillende manieren afdrukte. Bij een van de processen werden de negatieven op papier afgedrukt in de DoKa, bij de andere werden de beelden ingescand en nabewerkt in Photoshop, waarna ze digitaal werden afgedrukt op Kodak papier met matte afwerking.

DoKa afdrukken vs digitale afdrukken

Vergelijking

De film heeft een aantal interessante vergelijkingen. Zowel bij digitaal afdrukken als afdrukken in de DoKa zijn er voor-, maar ook nadelen aan verbonden. Wat in beide manieren overeenkomt is dat er tijd en moeite moet worden gestopt om de beste resultaten te krijgen. En dat gaat natuurlijk ook niet veranderen!

 

 

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja