Review: foto op aluminium bij Pixum

Christel de Wolff 2314 0
Als je besluit één van je mooiste foto's af te laten drukken, wil je natuurlijk dat de kwaliteit van de afdruk en het materiaal van jouw keuze exact aan je wensen voldoet. We namen de proef op de som bij Pixum.nl, de afdrukcentrale waar je terecht kunt voor diverse wanddecoraties, fotoboeken op professioneel papier en allerlei leuke foto-cadeaus.

Foto op aluminium: stijlvol en stevig

Zoek je de perfecte manier om jouw mooiste foto's in de schijnwerpers te zetten? Met een foto op aluminium heb je een erg stijlvol materiaal in huis. Steeds meer professionele bedrijven decoreren hun kantoren met aluminium, omdat het stevig en stijlvol is, maar toch ook subtiel vanwege het matte oppervlak. Onder andere portretfoto's en zwart-witfoto's komen erg goed tot hun recht als foto op aluminium.

Foto door Ivo Mostert

Foto op aluminium bij Pixum

We bestellen bij Pixum een foto op aluminium. Voor de opdruk kiezen we een van de vele foto's die door enthousiaste DIGIFOTO Pro lezers zijn ingestuurd in de lezersgallery. We kiezen voor een bijzondere foto gemaakt in de Deadvlei van Ivo Mostert met de prachtige oranje kleur. We zijn erg benieuwd of deze kleuren eenmaal geprint nog steeds zoveel indruk maken. Het bestelproces verloopt soepel. Wanneer je eenmaal het materiaal en het gewenste formaat hebt gekozen, upload je gemakkelijk jouw foto die je vervolgens kunt verschuiven en eventueel kunt bewerken met filters en/of tekst. Een foto op aluminium is bedoeld om op te hangen en wij kiezen voor een klemsysteem om zo de juiste stevigheid te bereiken zonder dat de foto wordt beschadigd.

Snelle levering door Pixum

Nadat we de bestelling hebben geplaatst, krijgen we netjes een bevestiging dat alles goed ontvangen is. In de dagen erna worden we per mail op de hoogte gehouden van de voortgang en de prognose van de leverdatum. De foto op aluminium arriveert ruim binnen de door Pixum opgegeven periode en is bovendien goed beschermd ingepakt.

Kwaliteit afdruk

Het belangrijkste en spannendste is natuurlijk de kwaliteit van de afdruk en het gekozen materiaal. En dat valt absoluut niet tegen. Al dwars door het beschermende folie waarin de foto is ingepakt, stralen de kleuren ons tegemoet. En ook het rijke contrast van de foto is behouden in de afdruk. Precies zoals we de foto hebben aangeleverd. 

Conclusie

Heb je binnenkort een expositie of ben je toe aan iets nieuws aan de muur of op zoek naar een mooi cadeau voor een ander? Bij Pixum kun je terecht voor hoogwaardige afdrukken op diverse materialen. De foto op aluminium die wij ontvingen voldeed ruim aan onze verwachtingen en ook het bestelproces en de levertijd bevielen ons. Het moeilijkste is eigenlijk het uitkiezen van je favoriete foto. Succes!

Info www.pixum.nl

Beoordeling


Wij testten een foto op aluminium van Pixum in DIGIFOTO Pro 6.2018 en beoordeelden deze afdruk met een Platina award. DIGIFOTO Pro 6.2018 en andere edities bestel je gemakkelijk in onze webshop.
afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel