DIY: zo creëer je nep sproeten

DIY: zo creëer je nep sproeten

Nadja Geskus 6233
Veel mensen hebben sproeten. De ene vindt ze prachtig, de ander zou juist willen dat ze ze niet had. Toch vinden veel fotografen sproeten fantastisch. Het geeft net even dat kleine beetje extra aan een portret. Mathieu Stern legt uit hoe je de meest prachtige nep sproeten op een makkelijke manier kunt creëren!

Nep sproeten

In Photoshop is het lastig om sproeten te creëren die er realistisch uit zien. De meeste online tutorials geven dan ook niet echt het effect wat je wenst. Mathieu Stern komt met een geheel andere oplossing die er wel heel natuurlijk uit ziet. Met gebruik van aquarelverf en een tandenborstel maakt hij de meest prachtige nep sproeten op het gezicht van zijn model!

DIY: zo creëer je nep sproeten

Tutorial

Als je geen zin hebt om uren achter je pc te zitten voor nep sproeten en ook geen visagist bij de hand hebt is dit een leuke oplossing. Je mengt rood, oranje en bruine aquarel verf. En vervolgens ga je met je vinger over de tandenborstel heen om spettertjes te creëren. Met de handige ‘sproeten-kaart’ kun je zien waar je de sproeten moet aanbrengen en hoe veel om het er op zijn natuurlijkst te laten uitzien.

DIY: zo creëer je nep sproeten

 

 

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja