Pas op voor nagemaakte fotorolletjes die Fujifilm imiteren

Fujifilm waarschuwt: nep fotorolletjes in omloop

Eefke Burg 1142
Fujifilm waarschuwt gebruikers voor neppe rolletjes film nadat deze erachter was gekomen dat er valse rolletjes van Fujifilms 35 mm-film zijn gedistribueerd. De nep-rolletjes gebruiken het logo van Fujifilm illegaal en kunnen andere filmrolletjes verpesten als ze in een laboratorium worden ontwikkeld.

Waarschuwing van Fujifilm

Dit weekend postte Fujifilm op hun Japanse blog in een bericht met de titel "pas op voor niet-authentieke 35mm rolletjes die illegaal het FUJIFILM-logo gebruikt" en onthulde het bedrijf dat de frauduleuze rolletjes werden ontdekt nadat een klant er een paar naar een fotolab in Japan bracht. Bij inspectie bleek dat het om nep-fotorolletjes Fujifilm 250D ISO 200-kleurennegatief bleek te gaan.

Fujifilm gaf aan dat de 35mm film bevatte die geschikt was voor filmcamera's, waardoor deze niet ontwikkeld kan worden met de processen die gebruikt worden voor standaard negatieve kleurenrolletjes. Het alsnog ontwikkelen van de neprolletjes kan ertoe leiden dat filmrolletjes van andere klanten worden geruïneerd als deze in hetzelfde laboratorium worden ontwikkeld.

fujifilm nep fotorolletjes, nep film, omloop, waarschuwing

Lees ook: Vijf manieren om passief geld te verdienen met je fotografie

Statement van Fujifilm over nep fotorolletjes

Een vertaling van een gedeelte van de statement van Fujifilm:

'Houd er rekening mee dat deze nepproducten niet kunnen worden ontwikkeld met het normale ontwikkelingsproces van kleurennegatieven (CN-16, C-41). Als er voor wordt gekozen om deze film toch te ontwikkelen, kan dit de ontwikkelaar besmetten en kan het nodig zijn de oplossing te vervangen en het rek van de ontwikkelaar te reinigen, wat kan leiden tot ontwikkelingsfouten in de foto's van andere klanten. Om deze risico's te vermijden, kan de winkel het beste het ontwikkelen van niet-originele producten weigeren.'

fujifilm nep fotorolletjes, nep film, omloop, waarschuwing

Lees ook:  'We zijn allemaal kwetsbaar al zouden we willen dat het niet zo was.' - Lieke Anna

Sinds de eerste ontdekking heeft Fujifilm nog meer neprolletjes ontdekt uit de serie 64D-, 250T- en 500T-.

Fujifilm maakt duidelijk dat het bedrijf geen verantwoordelijkheid draagt ​​voor eventuele geruïneerde foto's en problemen veroorzaakt door neprolletjes en dat het de nodige stappen heeft genomen om fotolabs te waarschuwen om uit te kijken naar de problematische filmrolletjes.

afbeelding van Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke