DIGIFOTO Awards - Affinity Photo

DIGIFOTO Awards - Affinity Photo

Redactie 1400 0
Affinity Photo is een bijzonder uitgebreid en betaalbaar alternatief voor Photoshop. Vorig jaar testten wij het programma, met verrassend resultaat.

Fotobewerking is cruciaal om je foto’s naar een hoger plan te tillen en dus voor veel fotografen een erg belangrijk station in de workflow. De fotobewerkingsprogramma’s van Adobe zijn voor veel mensen al sinds het begin van de jaren negentig de vanzelfsprekende keuze. Uiteraard zijn dit uitstekende programma’s, toch is het goed om ook eens verder te kijken. Ook omdat je deze programma’s tegenwoordig alleen nog maar op abonnements-basis kunt gebruiken. Dat vindt niet iedereen fijn, sommige fotografen vinden het veel fijner om software gewoon aan te schaffen per licentie. Affinity Photo kan dan een goed alternatief zijn. Het pakket is bijzonder uitgebreid: alle ‘bekende’ bewerkingen zitten er in. RAW-verwerking, curves, belichting, lagen, maskers, filters, kleurbeheer en sneltoetsen: alles is beschikbaar in Affinity Photo en de gemiddelde fotobewerker kan dan ook zó overstappen op deze software.

Versus Photoshop

Als je Affinity Photo opstart is de vergelijking met Photoshop snel gemaakt. De interface lijkt op dat programma, al is het net wat stijlvoller en kleurrijker dan de obligate speler in het segment. Affinity Photo is ook bijzonder uitgebreid: alle ‘bekende’ bewerkingen zitten er in. RAW-verwerking, curves, belichting, lagen, maskers, filters, kleurbeheer en sneltoetsen: alles is beschikbaar in Affinity Photo en de gemiddelde fotobewerker kan dan ook zó overstappen op deze software. Ook kunnen PSD, PNG, JPG, TIFF, EPS, PDF en SVG-bestanden zonder problemen uitgelezen worden en kun je bijvoorbeeld zo aan de slag met een ouder PSD-document met verschillende lagen.

LEES OOK: Portretten: het verschil tussen f/1.8 en f/5.6

Als je dan toch tegen onduidelijkheden aanloopt kun je kijken naar een enorm aantal duidelijke tutorials op de website van Affinity Photo. Heel handig!

Affinity Photo is een compleet én goed werkend softwarepakket dat qua prestaties en snelheid niet onderdoet voor de usual suspects in de fotobewerkingswereld. Daarnaast is het pakket bijzonder betaalbaar: voor € 49,99 heb je een volledige licentie en ben je niet afhankelijk van een abonnementensysteem zoals bij Adobe. Mocht je mobiel willen bewerken, dan kan dat ook met Affinity Photo. Er is namelijk ook een handige en intuïtieve iPad-versie.

Getest in: DIGIFOTO Pro 1.2017

Prijs: € 49,99,-
Info:
affinity.serif.com

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie