Alles om jouw reisfoto nóg mooier te maken

Deze maand is het thema Reisfotografie bij Kamera Express

Redactie 540 0
Het Kamera Express Maandthema van juni staat in het teken van Reisfotografie. Een vorm van fotografie waar veel mensen mee in aanraking komen. Dankzij een foto kun je namelijk je mooiste reismomenten steeds weer herbeleven.

Het Maandthema Reisfotografie zit boordevol tips. Hoe maak je originele vakantiefoto’s en reisfoto’s? Welke apparatuur en musthaves heb je nodig? Lees het in diverse rubrieken, waarin travel influencers en reisfotografen vertellen over hun werkwijze. Tot slot is er een fotowedstrijd met een gave prijs: een Canon EOS RP met EF-RF adapter en RF 35mm f/1.8 objectief.

Een magazine boordevol (reis)fotografietips

Wil je je reisfoto’s verbeteren? Dan vind je in de How to-rubriek handige tips voor reisfotografie. Je leest er alles over nabewerking, perspectief en foto’s zonder medetoeristen. Wil je clichés vermijden? Dan kun je in het No way cliché-artikel ideeën opdoen voor het maken van onderscheidende foto’s.

Musthaves voor op reis

Welke apparatuur is handig op reis? Je apparatuur moet goed zijn, maar ook licht, compact en makkelijk mee te nemen. Wij hebben meerdere musthaves voor je op een rijtje gezet, waaronder lichte camera's, filters, comfortabele draagoplossingen, reisstatieven, harde schijven, acculaders en koffers.

Leer van travel influencers

Cato en Sander van @ourtravelfeed hebben 57,9 k volgers en zijn ware travel influencers te noemen. Hoe zorgen ze ervoor dat hun foto’s van hun Social Media-kanalen knallen? In dit Maandthema vertellen de reizigers over hun manier van leven en hun leerproces als fotograaf. Inmiddels zijn Cato en Sander goede fotografen die verschillende tools inzetten, zoals nabewerking en drones.

Wil je mooie foto’s maken tijdens je reis? Heb je influence-ambities? Klik dan door naar de pagina van @ourtravelfeed, waar Cato en Sander gave tips and tricks geven.

Ervaren reisfotografen aan het woord

In de interviews vertellen de ervaren reisfotografen Alexander Gekiere, Erik Hageman, Maurice Melching, Lorenzo Pecher en Roderick Pijls over hun stijl, ambities en idealen. Droom weg bij hun avontuurlijke verhalen, hun kleurrijke, prachtige, eigenzinnige beelden en leer van ze. De reisfotografen vertellen open over hun werkwijze en geven praktische tips.

Who to follow?

In de rubriek Who to follow kun je genieten van het werk van twaalf inspirerende fotografen die de mooiste plekjes op aarde vastleggen. De een portretteert locals en probeert een brug te slaan tussen culturen en mensen. De ander speelt met compositie en architectonische lijnen. Weer een ander maakt mysterieuze onderwaterfoto’s.

Activiteiten op het gebied van reisfotografie

Gekoppeld aan het Maandthema Reizen organiseert Kamera Express leuke activiteiten.

Op 6 juli geeft de bevlogen reisfotograaf Sander Zeilmaker een lezing in de Superstore van Kamera Express in Capelle aan den IJssel.

Gedurende de maand juni zijn er twee citywalks, onder leiding van urban fotograaf Ivo Kayser: in Gent en in Den Bosch.

Op 21 juni is er een Q&A-video: het reiskoppel @ourtravelfeed geeft dan een inkijkje in hun leven. Je kunt vanaf nu tot 15 juni vragen aan hen stellen via ourtravelfeed@gmail.com. #durftevragen 

In de Q&A-video zullen Cato en Sander op de vragen ingaan. Dat doen ze vanuit Azië, waar ze zich nu bevinden. Zorg dat je de video niet mist! Je kunt vanuit welke plek dan ook meekijken. Misschien ben je ook op reis nu of ben je reisplannen aan het maken? Hoe dan ook, onthoud: 'Not all those who wander are lost.'

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie