Speciale octocopter met flitser

De vliegende flitser van David Robinson

Redactie DIGIFO... 1529 0
Ruim twee jaar geleden kreeg de Britse fotograaf David Robinson een rondleiding door het cameradepot van Red Bull. Naast alle camera's en objectieven die in het depot bewaard worden, kreeg Robinson ook een speciale drone te zien en Robinson zag kon niet wachten tot hij ermee aan de slag kon. Afgelopen zomer kreeg hij zijn kans.

De drone die Robinson daar zag was speciaal ontwikkeld om grote camera's als de RED Scarlet te dragen. Deze camera was in deze tijd een unicum: twee jaar geleden konden drones niet veel meer dragen dan een GoPro camera. Robinson was direct onder de indruk van deze drone. Niet per se omdag het zo'n grote camera kon dragen, maar vooral waardoor de drone dat kon. Deze drone had zo veel power en draagkracht dat het opeens mogelijk was om relatief zware apparatuur te dragen, waardoor veel nieuwe mogelijkheden ontstonden.De vliegende flitser van David RobinsonDe vliegende flitser van David RobinsonDe vliegende flitser van David RobinsonLees ook: Daniel Riley maakt video met felste zaklamp ter wereld op een drone

Vliegende flitser

Toen Robinson afgelopen september de kans kreeg deze drone te gebruiken voor een fotoshoot, greep hij deze met beide handen aan. Hij besloot een fotoshoot te organiseren slopestyle mountainbiker Matt Jones, die door Red Bull gesponsord wordt. Robinson besloot een mountainbikeshoot te organiseren vanwege de hoeveelheid grote sprongen die deze sport met zich meebrengt. Met deze sprongen is het lastig om de atleet goed te belichten: flitsers komen niet vaak hoog genoeg om de atleet van boven te belichten en flitslicht van onder zorgt voor een onnatuurlijk licht. Robinson plaatste twee Elinchrom flitsers op standaarden om de heuvels te belichten en bevestigde een derde op de drone zodat hij Matt Jones goed tijdens de sprong kon belichten.

 

Kijk voor meer informatie op de website van David Robinson.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie