Trouwfotografen opgelet!

De trends in trouwfotografie onthuld door het Nikon Wedding Collective

Christel de Wolff 871 0
Nikon brengt een lookbook met trouwfotografie uit waarin trendvoorspellingen van topfotografen en influencers uit heel Europa worden onthuld.

Nikon richtte vorig jaar het Europees Nikon-collectief voor bruiloften op, en onthult nu zijn eerste lookbook met trouwfotografie. Het is een illustratieve gids voor klassieke, moderne en opkomende trends die zijn voorspeld door Nikon's panel van trouwfotografen in Europa.

Voorspellingen

Hoewel opnamen tijdens het gouden uur en het in reportagestijl fotograferen van bruiloften permanente klassiekers blijven, voorspelde het collectief drie nieuwe trends in trouwfotografie die mogelijk in de komende jaren steeds duidelijker tot uiting zullen gaan komen. Dit deden ze aan de hand van hun eigen portfolio en jaren aan ervaring.

Wat voorspelden ze dan precies? We laten je niet langer in spanning:

Trend 1: Modestijl

Het collectief van Nikon verwacht dat er steeds meer trouwende stellen geïnspireerd zullen zijn door high-end modereportages en hun foto's met meer styling zullen vormgeven. De bruid draagt een trouwjurk van een couturier, dus zal dan ook foto's in couturestijl willen hebben in plaats van de traditionelere en geënsceneerde foto's die in het verleden populair waren.

Trend 2: Eenvoudige stijl

Door overmatig gebruik van trouwattributen en te veel focus op details, gaan veel fotografiestijlen te ver en Nikon's trouwfotografen verwachten dat dit zal leiden tot een volledige herziening van trends. Het collectief voorspelt dat de focus teruggebracht zal worden naar de essentie, met een accent op tijdloze foto's die eenvoud, puurheid en soberheid benadrukken en uitstralen.

Trend 3: Alleen professionele fotografie

Social media is volledig geïntegreerd in ons dagelijkse doen en laten en het collectief merkt als tegenreactie dat stellen nu vragen aan hun gasten om tijdens de ceremonie geen foto's te maken en te delen. Er wordt vertrouwd op professionele trouwfotografie, waarbij de fotograaf elk moment natuurlijker kan vastleggen als de gasten hun onverdeelde aandacht aan de trouwerij kunnen schenken.

Nikon's lookbook

Het lookbook van het Europees Nikon-collectief voor bruiloften bevat illustraties met spectaculaire beelden van echte bruiloften die allemaal zijn gemaakt met Nikon-camera en NIKKOR-objectieven. Het collectief licht bovendien niet alleen de toekomstige trends uit, maar bespreekt ook de klassiekers die bij hun klanten te zien zijn, zoals het creatieve gebruik van filters, contrasterend licht en de reportagestijl.  De beelden worden bovendien gecombineerd met praktische tips en adviezen voor aankomende en gevestigde trouwfotografen. 

Het lookbook valt te bekijken op de website van Nikon. Doe er je voordeel mee!

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel