Polaroid liefhebbers opgelet!

De Polaroid Vintage Originals liefdevol gerenoveerd

Remco Stunnenberg 382 0
Goed nieuws voor Polaroid liefhebbers. De Polaroid Vintage Originals zijn getrouw gerestaureerd en liefdevol gerenoveerd én weer helemaal klaar voor de toekomst.

Alle Polaroid Originals klassieke, vintage, camera's worden door een team van specialisten als museumartefacten behandeld. Elke camera wordt zorgvuldig gedemonteerd, gereinigd, gerepareerd en met de grootste precisie weer in elkaar gezet. Dus wat ze in het verleden ook hebben meegemaakt, ze zijn altijd klaar voor de toekomst........ met jou?

Andy Warhol

De Polaroid vintage direct-klaar camera’s waren goed genoeg voor Andy Warhol en nu zijn ze ook (weer) goed genoeg voor jou! Polaroid Originals biedt een ruim assortiment aan zogenaamde 'refurbished’ (lees: zo goed als nieuw) Polaroid direct-klaar camera’s. Van de uitermate populaire 600 serie camera’s tot aan de magische SX-70 camera. Voor een ieder die net even anders wil zijn. Het assortiment aan refurbished Polaroid camera’s wisselt overigens regelmatig op basis van de markt mogelijkheden.

De 600-serie camera’s kunnen gezien worden als een mijlpaal in de Polaroidgeschiedenis. Met de 600 serie camera’s werd fotograferen net zo eenvoudig als het indrukken van een knop. Van ‘vierkante’ modellen uit de jaren '80 tot modernere versies uit de jaren '90. Elke camera vertelt een verhaal over het ontwerp aan het einde van de 20e eeuw, terwijl een aantal toonaangevende speciale edities de 600 als popcultuuricoon cementeerde. En of het nu een type 635 of 636, Impulse of Sun 660 is, ze maken allemaal deel uit van de populaire Polaroid familie.

Stijl en inhoud

De Spectra & Image camerasystemen van Polaroid, werden voor het eerst geïntroduceerd in de jaren tachtig. Ze maken gebruik van een speciale direct-klaar film met een groter foto formaat. Ze waren, voor het digitale tijdperk, mateloos populair in met name de professionele werkomgeving. Deze Polaroid camera’s en films werden bijvoorbeeld gebruikt in forensische en medische onderzoeken door politie, architecten en in de bouwwereld. Tegenwoordig zijn ze bij landschap en experimentele fotografie zeer populair. Hun unieke camera ontwerpen zijn vrij cool en bieden diverse professionele functies als zelfontspanner en super close-up lenzen. Dus als je van je stijl houdt met een beetje inhoud, kijk dan niet verder.


Genoeg 'juice'

Het mooie is, dat Polaroid Originals door de jaren heen een hele reeks aan 600, SX-70 en Image/Spectra films heeft ontwikkeld. Van kleur tot zwart/wit. Dus Polaroid ‘refurbished’ camera gebruikers hoeven zich geen zorgen te maken dat ze zonder ‘juice’ komen te zitten. Door het jaar heen introduceert Polaroid Originals bovendien speciale en unieke limited edition films zoals bijvoorbeeld deze zomer de 600 Ice Cream en 600 Tropics Edition. Zo krijgen ook de vintage Polaroid camera’s elke keer weer de mogelijkheid tot het maken van een nieuw verhaal.

'Instant Dreams'.


In het digitale tijdperk van Instagram en haarscherpe foto's op de mobiele telefoon blijft de 'polaroidfoto' onverminderd populair. Waarin schuilt toch de magie van deze inmiddels wellicht 'ouderwetse' techniek? Is het omdat het beeld langzaam opdoemt? Zijn het de onvoorspelbare kleuren? Het feit dat er maar één uniek exemplaar van is? Filmmaker Willem Baptist verkent in zijn documentaire, 'Instant Dreams', de visionaire genialiteit van dr. Edwin H. Land, de man die in 1948 de polaroidcamera introduceerde. En hij filmt de mensen die zijn instant droom levend houden.

Meer informatie? Kijk ook hier en hier

 

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco